fifaGadafi: FIFA je svetska mafija

 

 

Libijski lider Muamer Gadafi optužio je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da je „svetska mafija“ i „korumpirana organizacija“, ističući da bi trebalo da siromašnim zemljama pomogne da budu organizatori svetskog prvenstva.

-Osuđujemo ovu svetsku mafiju, ovu korumpiranu organizaciju – rekao je Gadafi kasno sinoć povodom obeležavanja 40. godišnjice povlačenja američkih trupa iz Libije.

Povezana vest:  Galijani: Uskoro idem u Madrid po Kaku

-To je politika protiv koje se treba boriti i protiv koje se Libija stalno bori – istakao je on, prenela je agencija Ansa.

Gadafi je takoje optužio FIFU za „trgovinu ljudima“ i „oživljavanje robovlasništva“ kupovinom igrača iz siromašnih zemalja i njihovo prebacivanje u bogate zemalje.

Libijski lider smatra da i male zemlje imaju pravo da organizuju velike sportske događaje, kao što je svetsko prvenstvo u fudbalu.

Povezana vest:  Mančester junajted na vrhu Premijer lige

-To je njihovo pravo, time bi se otklonio osećaj nepravde, mržnje i gorčine siromašnih koji nemaju pravo da organizuju Svetski kup – rekao je Gadafi.

-Sa milijardama koje zarađuje od prodaje igrača, FIFA bi trebalo da pomaže siromašnim zemljama da budu domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu – istakao je prvi čovek Libije koja je bila jedan od kandidata za organizaciju ovogodišnjeg SP.

Povezana vest:  Stouk obnovio pregovore o transferu Šaćirija