dejan_stankovic_srb_ganaKuzmanović u depresiji

 

Fudbaler Zdravko Kuzmanović izjavio je da mu je mnogo teško zbog penala koji je skrivio na prvoj utakmici reprezentacije Srbije na Mundijalu u Južnoj Africi i tako kumovao večerašnjem porazu od Gane sa 0:1.

-Napravio sam sr…e. Mnogo mi je teško. Izvinjavam se svima. Nije bilo namerno. Želeo sam da glavom izbijem loptu, ali mi je ruka ostala u vazduhu. Šta da radim – rekao je srpskim izveštačima u Pretoriji vidno uznemirani Kuzmanović sa suzama u očima.

Ostali igrači pokušali su da uteše 23-godišnjeg fudbalera.

-Šta smo mogli da mu kažemo, osim da pokušamo da ga podignemo. Svi znamo da se to slučajno desilo… Sve nas boli ovaj poraz – priznao je Danko Lazović.

Povezana vest:  Deko potpisao za Fluminenze

Kapiten Dejan Stanković ocenio je da su „orlovi“ poraženi zato što nisu iskoristili svoje šanse.

-Počeli smo sa mnogo tenzije, bili dosta stegnuto, ali znali smo da ćemo da isplivamo na površinu i izborimo se za svoje šanse. A na Svetskom prvenstvu ih nemaš 10, već jednu ili dve, koje mi nismo iskoristili. Posle se videlo koliko je fudbal čudna igra… Ne preostaje nam ništa drugo nego da se podignemo i budemo mnogo bolji protiv Nemačke – naveo je Stanković.

Jednu od dve najbolje prilike za Srbiju propustio je Nikola Žigić.

Povezana vest:  Zaneti: Godine nisu bitne

-Mnogo nam je teško palo sve ovo. Nadali smo se pobedi, dali sve od sebe, 70 minuta igrali dobro, imali dve šanse, ali smo ih promašili. Jednu i ja. A to se ne prašta na Mundijalu. Realizacija je bila naš najveći problem. Dok je Gana gol postigla iz poluprilike – istakao je Žigić.

Visoki napadač je, ipak, ocenio i da Srbija nije izgubila šanse da se plasira u osminu finala Mundijala.

-Treba da ostanemo potpuno mirni, hladne glave. Ranije smo pokazali da možemo da igramo sa svakim. Pred nama su još dve utakmice, u igri je još šest bodova i ja verujem da možemo da ih osvojimo – naglasio je Žigić.

Povezana vest:  Fiorentina: Ne damo Jovetića za manje od 30 miliona

Reprezentativac Srbije Aleksandar Luković koji je zbog drugog žutog kartona isključen u 75. minutu utakmice, rekao je da se nada da poraz protiv Gane neće uticati na plasman Srbije u drugu fazu takmičenja.

-Žao mi je drugova, ostavio sam ih na cedilu kada sam isključen. Neću igrati protiv Nemačke, ali imamo 23 kvalitetna igrača i svako može da odigra na potrebnom nivou. Još šest bodova je u igri i nadam se da nije sve izgubljeno – rekao je Luković.

Srbija će sledeću utakmicu na Mundijalu u Južnoj Africi igrati 18. juna sa Nemačkom u Port Elizabetu, a pet dana kasnije u Nelspruitu će odmeriti snage sa Australijom.