Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas svečanom akademijom u beogradskom Sava centru 25 godina od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju.

Od igrača koji su bili u timu u Bariju, akademiji su prisustvovali Ilija Najdoski, Miodrag Belodedić, Dejan Savićević, Dragiša Binić, Vlada Stošić, Rade Tošić, Ivica Momčilović, Veljko Kaluđerović i kapiten Stevan Stojanović, predvođeni trenerom Ljupkom Petrovićem.

Povezana vest:  FSS i kompanija MOZZART zajedno u nove pobede

U Sava centru je bio tadašnji direktor Dragan Džajić, ali ne i generalni sekretar Vladimir Cvetković.

Izostao je veliki broj igrača, poput Siniše Mihajlovića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog, Vladimira Jugovića i drugih.

Tokom svečanosti je prikazan kratak film o životima igrača pre nego što su postali fudbaleri, a u kom su glumili Ljubivoje Ršumović, Milan Gutović, Nenad Peruničić, Ivan Bekjarev, Matija Bećković, Bora Đorđević i mnogi drugi.

Povezana vest:  Anelka tužio "L'Ekip" zbog klevete

Takođe, prikazan je put Zvezde do trofeja i golovi protiv Grashopersa, Glazgov Rendžersa, Dinamo Drezdena, Bajern Minhena i na kraju ; snimci sa ulica Barija i detalji sa finalne utakmice protiv Olimpik Marselja.

Zvezda je 29. maja 1991. godine na stadionu Sveti Nikola u Bariju na penale pobedila Olimpik i tako osvojila za sada jedinu titulu šampiona Evrope.

Povezana vest:  FS S: Super liga je puna podela i nejedinstva

Pred kraj svečanosti igračima je simbolično uručen pehar šampiona Evrope, a navijači su na balkonu Sava centra napravili repliku koreografije sa tribina stadiona u Bariju, uz pesmu „slavni dani naše prošlosti“ i potom uzvikivali „šampioni“, ali i „UEFA mafija, Kosovo je Srbija“.