Selektor fudbalske reprezentacije Mađarske Bernd Štork rekao je da je danas da je njegova ekipa zaslužila da je pogleda sreća i da stigne do boda protiv Islanda.

-Veoma smo zadovoljni našom igrom i golom u finišu utakmice… Bilo je tu malo sreće, ali zaslužili smo tu sreću jer smo dominirali tokom cele utakmice – rekao je Štork posle utakmice.

Povezana vest:  Organizatori Mundijala se nadaju da će izbeći štrajkove

Fudbaleri Mađarske i Islanda odigrali su danas u Marseju nerešeno 1:1 u utakmici drugog kola Grupe F Evropskog prvenstva.

Island je poveo u 40. minutu golom Gilfija Sigurdsona iz jedanaesterca, dok je izjednačenje i bod Mađarima doneo Birkir Sevarson autogolom u 88. minutu.

-Nismo stvorili mnogo prilika, Island se pametno barnio… Ali, nismo odustajali, verovali smo do kraja. Ponosan sam na svoju ekipu – rekao je selektor Mađarske.

Povezana vest:  Anćeloti: Prelazni rok za Čelsi je završen

Reprezentacija Mađarske trenutno je prva na tabeli Grupe F sa četiri boda, dok je Island drugi sa dva boda. Portugal je treći sa jednim bodom, a Austrija poslednja bez bodova.

„Bili smo zadovoljni bodom protiv Portugala, a ovim rezultatom smo razočarani. Igrači su ćutali u svlačionici… Želim da pohvalim Mađarsku koja je zaista dobar tim, neće dobro proći niko ko potceni“, rekao je selektor Islanda Heimir Halgrimson.

Povezana vest:  Nikolić: Važna pobeda, verujem da možemo ovako do kraja

U poslednjem kolu Island igra sa Austrijom, a Mađarska protiv Portugala.