U utakmici doigravanja Sport Klub Centralnoevropske lige američkog fudbala, domaći Beograd SBB Vukovi dočekali su Zagreb Patriotse. Meč je imao veliki ulog, jer je pobeda značila prolaz u finale, 3. jula u Gracu.

Ipak, od samog početka bilo je evidentno da na terenu postoji samo jedan tim. Već u prvom minutu, posle hvatanja Nikole Simovića od 65 jardi, koji dolazi nadomak gol linije protivnika, kvoterbek SBB Vukova, Džon Uribe poentira trčanjem sa linije od jednog jarda. Zatim na scenu stupa hrvatski internacionalac u redovima domaćina, Krešimir Gorša, sa parom tačdaunova, trčanjima od 1 i 11 jardi. Nadmoć SBB Vukova u početnoj četvrtini ilustruje i podatak da je ekipa iz Zagreba osvojila samo jedan prvi daun. U narednoj deonici, Uribe pronalazi Vojina Milića pasom od 16 jardi za novi tačdaun i rezultat od 28-0 na poluvremenu.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Kanađanin Anderson osvojio zlato u paralelnom veleslalomu

Nakon pauze, još dva trčanja Gorše, od 1 i 18 jardi, završavaju u end zoni gostiju iz Zagreba. Uribe stavlja tačku na poentiranje, dodavanjem od 8 jardi do Vanje Lugonje za konačnih 49-0. Ostaje utisak da su SBB Vukovi lako došli do pobede protiv indisponiranih Patriotsa. Zbog toga je sasvim izvesno da će u CEFL Boulu XI, u Gracu, imati mnogo teži zadatak protiv Projekt Spilberg Grac Džajantsa.

Povezana vest:  Čak šestoro Srba u IFAF odborima

PHOTO: Stefan Ugljarević