Vukovi-Beograd-Liga-sampiona

Vukovi žele titulu u Ligi šampiona

Ekipa beogradskih Vukova nastup u drugom izdanju IFAF Lige šampiona u američkom fudbalu počceće utakmicom protiv Ljubljane Silverhoksa 18. aprila na svom stadionu na Adi Ciganliji. 
Biće to prvi meč u grupi Istok, u okviru koje će se za jedno mesto koje vodi na fajnal-for, boriti još turski Istanbul.
Vukovi su prošle godine u premijernom izdanju ovog takmičenja bili vicešampioni, od titule ih je delio 23 sekunde, pošto su Helsinki Rustersi postigli tačdaun i preokrenuli rezultat (36:29).
-Posle uspešne premijere i najvećeg uspeha u istoriji kluba naša očekivanja, ali i reputacija u Evropi su porasli. Sada, već u kvalifikacionim utakmicama važimo za favorite i mnogi nas već vide na finalnom turniru. Kao i uvek, ne prestajemo da sanjamo velike snove tako da vredno treniramo i spremamo se za kvalifikacije i domaće prvenstvo, u želji da ovoga puta ne ostanemo kratki za titulu u Ligi šampiona – rekao je kapiten Vukova Ivan Nedeljković.
Iskusni strong sejfti reprezentacije Srbije veruje da je ekipa u prelaznom roku angažovala adekvatna pojačanja za šampionski tim.
Želimo da ove godine budemo prvaci i na taj način pokažemo da Srbi imaju kapacitet i sposobnost da budu najbolji i u američkom fudbalu, pored ostalih sportova u kojima kao nacija dominiramo. Uz pojačanja koja smo dobili u predsezoni i jak ‘kostur’ ekipe koja je na okupu već duže vreme, ubeđen sam da možemo da postignemo mnogo, pa čak i najviše do sada i da tako ispišemo nove stranice u već uspešnoj klupskoj istoriji“, poručio je Nedeljković.
U novi pohod na Evropu beogradski „bordo-žuti“ ulaze sa novim glavnim trenerom, Amerikancem Brajanom Mejperom, koji je na toj funkciji zamenio zemljaka Kirka Mastromatea.
-Od samog dolaska u Beograd, primetio sam koliko je američki fudbal važan mladim igračima koji se bave ovim sportom. Osećam kako svi u porodici Vukova rade veoma naporno u pripremnom periodu, sa ciljem da se vrate na fajnal-for. Spremni smo za utakmice i jedva čekamo da počne nadmetanje u Ligi šampiona – rekao je Mejper.
Za naziv prvaka Lige šampiona boriće se 12 timova iz 10 država. Po dva predstavnika imaće Španija i Francuska, dok će po jednog, pored Srbije, Slovenije i Turske, imati Švedska, Danska, Finska, Italija i Velika Britanija. 
Pored istočne grupe, kao i minule sezone formirane su još tri, sa po tri ekipe:
Grupa Sever: Kalrstad Krusaders (Švedska), Kopenhagen Tauers (Danska), Helsinki Rusters (Finska).
Grupa Centar: L’Hospitale Pionirs (Španija), Milan Simen (Italija), Tonon Blek Panters (Francuska).
Grupa Zapad: Eks Argonauts (Francuska), London Blic (Velika Britanija), Madrid Osos Rivas (Španija).
Grupna faza takmičenja igraće se od 18. aprila do 17. maja, posle čega će fajnal-for početi 24. jula, a finale je zakazano za 26. jul.

Povezana vest:  Imperatori savladani, dominacija Kraljevskih Kruna