Dukes - Vukovi 2015 Foto Dragan Zabunovic

SERBIAN BOWL XI: Jedan meč, dve titule

Završna predstava ove sezone, jedanaesti finalni duel za titulu šampiona Srbije – Serbian Bowl XI, odigraće se u nedelju od 16.30 sati, na stadionu FK „Kabel“ u Novom Sadu, gde će domaći Djuksi pokušati da posle nekoliko godina dominacije preotmu tron aktuelnim šampionima, beogradskim Vukovima. Ova dva kluba trebala su nedelju dana kasnije da odigraju i finale regionalne CEFL, ali su se dogovorili da podignu ulog i u jednom meču odluče o obe titule.
Posle mnogo godina, Vukovi ne ulaze kao favorite u ovaj meč. Novosađani su ove sezone bez poraza u domaćem šampionatu, a u međusobnom susretu u regularnom delu savladali su Beograđane rezultatom 38:14.
– Očekujem pobedu! Uvek verujem u pobedu Vojvoda, a naročito posle ovako dobre sezone koju smo završili na prvom mestu bez poraza. Igramo na našem stadionu, ali mislim da to Vukovima ne predstavlja problem, jer se radi o iskusnoj ekipi. Međutim, novosadski navijači znaju dobro da grme, da naprave atmosferu. Vojvode su godinama u samom vrhu američkog fudbala u Srbiji, ali uvek nam je nedostajalo nešto za poslednji stepenik, neki jard, blok, tekl. Ova sezona je pokazala da je ekipa spremna, uigrana, svesna da je titula jako blizu. U nedelju izlazimo na teren puni adrenalina i želje – rekao je defanzivni linijaš Novosađana Nebojša Mirković.
Aktuelni šampioni ne planiraju da olako prepuste titulu. U odnosu na prvi meč, defanzivni deo tima jači je za lajnbekera Dekstrela Simonsa.
– Ekipa Novog Sada svakako ima sjajan tim ove godine, što su i pokazali zauzevši prvo mesto u regularnom delu. S druge strane, naš jedini poraz je upravo onaj iz utakmice sa Djuksima i još od posednjeg zvižduka tog dana strpljivo smo čekali još jednu priliku, za nas i najbitniju, jer pobednik ovog meča biće upisan u istoriji kao šampion Srbije – istakao je Ivan Nedeljković, strong sejfti Vukova.
Prenos meča obezbeđen je na televiziji Sportklub2 (16,30 časova), kao i na zvaničnom sajtu Srpske asocijacije američkog fudbala.

Povezana vest:  ŽFL: Turniri u Novom Sadu i Obrenovcu