aleksandar-mek-kin

Mek Kin novi vođa napada GAT Vojvoda

Napad silno pojačanih novosadskih GAT Dukesa, koji u predstojećoj sezoni gaje visoke ambicije, predvodiće američki kvoterbek Aleksandar Mek Kin.
Ovaj dvadesettrogodišnjak pohađao je dve godine Prima Community koledž, posle čega se preselio na Colorado Mesa Univerzitet, gde ga je povreda naterala da završi sezonu.
Nakon oporavka, 2013. godine, na predlog trenera, odlučuje da karijeru nastavi u Evropi, najpre u finskim Oulu Northern Lightsima, koje je doveo do finala Divizije 1, a zatim i u nemačkim Kirćdorf Wildcatsima, sa kojima je u minuloj sezoni osvojio južnu grupu Druge lige. U Divljim mačkama osvojio je 1882 jardi pasom i 767 trčanjem, za ukupno 24 tačdauna.
Tokom karijere pohađao je mnoge kampove za kvoterbekove po Americi, zajendo sa nekim od najelitnijh kvoterbekova, poput Tima Tiboa.
– Iz više razloga sam odlučio da karijeru nastavim u Srbiji. Najpre sam bio ekstremno uzbuđen zbog šanse da igram sa bivšim igračem Prve nemačke lige, eksplozivnim risiverom Vilom Pauelom. Tokom prethodne dve sezone u Evropi nisam imao šansu da igram sa još jednim Amerikancem na skil poziciji u napadu. Jedan od razloga je i trener Adkins koji ima veoma uspešnu karijeru u Americi i Evropi. A uz sve to, osećam da je Srbija skriveni dragulj Evrope, koji ima da ponudi mnoge sjajne stvari Amerikancu koji traga za sjajnim iskustvom u drugačijoj kulturi. Očekujem eksplozivan, efikasan napad i nadam se da ćemo Novom Sadu doneti titulu – rekao je Mek Kin.

Povezana vest:  EFAF nem, ipak uskoro selektor!