Kucnuo je čas da Srbi pokažu fudbalsku magiju u Brazilu – učiniće to kragujevačka ekipa Dag&Red, na turniru svetskog finala Neymar Jr’s Five turnira u Sao Paulu, 8. i 9. jula.

O tome kakav su uspeh plasmanom na svetsko finale ostvarili momci iz Kragujevca, najbolje govori činjenica da se za odlazak u Nejmarov fudbalski centar borilo 10.807 timova, da je prijavljeno bilo skoro 70.000 igrača iz čak 46 zemalja, a u Brazilu će se takmičiti najboljih 50 ekipa koje su obezbedile plasman.

U zemlji fudbala, pod zastavom Srbije, igraće Filip Matović (kapiten), Dušan Petrović, Nemanja Aničić, Ognjen Nešković i Miloš Kočić, u društvu timova iz renomiranih zemalja poput Argentine, Brazila, Italije, Portugala i Španije.

– Nismo ni sanjali da ćemo otići u Brazil. Samo smo išli korak po korak, prvo u Kragujevcu, pa u Nišu. Moram da priznam da se na finalnom turniru nismo nadali ovakvom raspletu, a došli smo do titule u Srbiji. Mi se znamo privatno dosta dugo, odlično se slažemo, što se prenelo i na teren – kaže Kočić.

Povezana vest:  Fiorentina konačno pobedila, Torino i Lacio podelili bodove

Nejmar je odrastao igrajući ‘5 na 5’, a sada je igru organizovao po posebnim pravilima. Tim gubi jednog člana svaki put kad primi gol, igra se dok jedna ekipa ne postigne pet golova i na taj način očisti protivničku ekipu sa terena ili dok se ne završi 10-minutna partija, što donosi adrenalinsku borbu.

– U početku je bilo veoma nezgodno navići se na nova pravila i izbacivanje, ali smo to rano prevazišli i stekli iskustvo kroz utakmice. Kako damo prvi gol, protivniku izađe jedan igrač i sve je lakše, nismo očajavali ni kada mi ostanemo bez člana. Kad smo primili gol u finalu, uspeli smo i to da prebrodimo – kaže Kočić.

Povezana vest:  Predragu Rajkoviću propao transfer u Englesku u zimskom prelaznom roku

Kragujevčani imaju veliku želju da na Neymar Jr’s Five dostojno predstave Srbiju tamo gde je fudbal život, a svi imaju dragoceno iskustvo.

– Matović i Ančić igraju futsal u prvoj ligi u Mašincu i njihovo iskustvo će nam veoma značiti u Brazilu, dok smo nas trojica u fudbalu na velikom terenu. U pripremnom periodu smo dobili termine od fakulteta, bili smo u sali i napolju, tri ili četiri puta nedeljno smo trenirali. Hoćemo da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu, igrali smo na male golove i u obeleženom prostoru koji će nas čekati u Brazilu, pomogli su nam drugari – podsetio je kragujevački fudbaler.

Povezana vest:  Stojadinović: Nemamo nijednu konkretnu ponudu za igrače

Žreb za grupe održaće se u Sao Paolu, prva faza će se igrati 8. jula, a 9. će se igrati nokaut faza takmičenja. Konkurencija nije naivna, igranje fudbala u Brazilu biće ostvarenje sna.

– Pratili smo kako se igralo u Španiji i Engleskoj, preko Nejmarove stranice. Čini mi se da je sve baš kao kod nas što se tiče igre, ali videćemo u Brazilu. Nadamo se da ćemo imati priliku da vidimo Nejmara i možda porazgovaramo sa njim, ipak je on sada jedan od najboljih igrača sveta. Kada bi me pitali gde bih najradije otišao zbog fudbala, ne bih se dvoumio, u Brazil – iskren je Kočić.

PHOTO:  Bogdan Kosanović/Red Bull Content Pool