kristian_riveros_i_jan_kozak_slovacka_paragvajSP JUŽNA AFRIKA

 

Paragvaj pobedio Slovačku 2:0

 

Paragvaj pobedio Slovačku 2:0

 

Fudbalska reprezentacija Paragvaja pobedila je danas Slovačku sa 2:0 u drugom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Golove su postigli Enrike Vera u 27. i Krisitjan Riveros u 86. minutu meča.

Paragvaj je sada prvi u grupi sa četiri boda, a sve ostale selekcije imaju po jedan. Kasnije danas igraju Italija i Novi Zeland.

U poslednjem kolu sastaju se Slovačka – Italija i Paragvaj – Novi Zeland.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Bez golova u duelu Obale Slonovače i Portugala

Paragvaj je igrao sa trojicom napadača, predvođenih najvećom zvezdom tima, Rokeom Santa Krusom.

Selektor ekipe Herardo Martino promenio je formaciju sa 4-4-2 na 4-3-3 posle prve utakmice šampionata, u kome je njegov tim odigrao 1:1 sa braniocem titule Italijom.

Paragvaj je kontrolisao meč i imao je visok procenat poseda lopte tokom celog meča.

Utakmica, međutim, nije obilovala dešavanjima, a pre gola na terenu se praktično ništa nije desilo, osim jednog ofsajda Slovačke i jednog šuta ka golu Paragvaja.

Povezana vest:  Poruka navijača: Kruševac nije rasistički grad

U 27. minutu Lukas Barios uputio je loptu u šesnaesterac, koju je Vera stigao i iz prve uspeo da šutira između dvojice odbrambenih igrača i savlada Jana Muhu.

Paragvaj je potvrdio pobedu u 86. minutu, kada je Riveros sa oko 11 metara šutirao i postigao drugi gol za južnoameričku selekciju.

To je Slovačkoj prvo veliko takmičenje od raspada Čehoslovačke 1992. godine, ali danas je delovala nesigurno i nemoćno protiv Paragvaja, koji je u kvalifikacijama pobedio i Argentinu i Brazil.

Povezana vest:  Uefa u utorak razgovara sa nacionalnim savezima

Slovaci su bili prezauzeti u odbrani da bi napravili neku ozbiljnu akciju. Jedini ozbiljniji put kada su zapretili bio je u nadoknadi vremena, kada je Robert Vitek iz daljine šutira, ali je Husto Viljar odbranio.

Slovačka: Muha; Pekarik, Škrtel, Salata (Stoh, 83), Durica; Štrba, Hamšik, Kozak, Vajs; Šestak (Hološko, 70), Vitek.

Paragvaj: Viljar; Da Silva, Alkaras, Morel; Bonet, Vera (Bareto, 88), Kaseres, Riveros; Santa Crus, Valdes (Tores, 68), Barios (Cardoso, 82).