slavlje_orlovaSP JUŽNA AFRIKA

 

Orlovima pobeda nad Nemcima znači samo posle Australije

 

Fudbaleri srpske reprezentacije Milan Jovanović i Radosav Petrović ocenili su danas da će pobeda nad Nemačkom značiti nešto samo ako Srbija pobedi i Australiju u poslednjem kolu Grupe D Svetskog prvenstva.

-Pobeda nad Nemačkom jeste istorijska za Srbiju, ali će se brzo zaboraviti ako ne savladamo i Australiju. Tek sa tom pobedom trijumf nad Nemcima može da postane naš simbol ovog turnira – rekao je Jovanović izveštačima srpskih medija u Johanesburgu.

-Sada samo izgleda da je psihološki lakše, ali je pritisak isti kao i pred duel sa Nemačkom. Da bi ta pobeda nad Nemačkom dobila na težini, moramo da se i protiv Australije pokažemo u pravom svetlu – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Postoji mogućnost da se utakmice EP u Francuskoj igraju i bez publike

Njemu je meč sa Nemačkom bio debi na Mundijalu, a na terenu je pokazao da se nije uplašio važnosti takmičenja.

-Mnogo je drugačije kada si na terenu nego na klupi. Na klupi sam sve emotivnije preživljavao. Na terenu je to drugi svet – rekao je Petrović.

Pobeda nad Nemačkom donela je Srbiji dodatno samopouzdanje pred odlučujuću bitku.

-Atmosfera je bila dobra i posle poraza od Gane, ali sada je svakako još bolja. Sada možemo da motivisani, sa još većom željom i slobodom, uđemo u duel sa Australijom – kazao je Petrović, dok je Jovanović motiv pronašao i u porazu od Gane.

-Niko ne želi da nam se ponovi još jedan kiks… Bitno je da izbacimo matematiku i kalkulacije, zaboravimo Nemačku i priče da smo već svetski prvaci i mirnog srca i hladne glave krenemo na Australiju, a ne vidim nikakvu prepreku da na tom meču ne budemo pravi – ocenio je Jovanović, strelac pobedničkog gola u duelu sa Nemačkom.

Povezana vest:  Krpmotić: Želeo sam pobedu, ali mi je drago zbog Zvezde

Australija je u prvom meču u Južnoj Africi ubedljivo poražena od Nemačke sa 4:0, dok je sa Ganom igrala 1:1. Oba meča završila je sa 10 igrača na terenu.

-Iznenađujuće su dobro fizički pripremljeni, a možda im je i najveća snaga ta sporska kultura na kojoj insistiraju – ocenio je Jovanović.

-Pokazali su karakter. I kada su ostali sa igračem manje protiv Gane i kada su gubili od Nemačke sa 4:0 igrali su kao da je 0:0. Nisu izgubili borbenost. Nije im se promenio stil igre. Treba da budemo oprezni, pošto njihovi rezultati nisu prava slika kvaliteta – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Empoli pobedio Palermo

Jovanović je primetio i najveću prednost Srbije.

-Iskustvo. Naši igrači su nosioci u najvećim svetskim klubovima. Imamo i kompaktnost tima, a Miloš Krasić je možda naš najveći adut. On je igrač koji stvara razliku. Ne izdvajam ga, svi smo zaslužni i za pobede i za poraze, ali on je, kao što mu prezime kaže, ukras ekipe – istakao je Jovanović.

Lider ekipe, po njemu, jeste kapiten Dejan Stanković.

-Deki je pravi vođa generacije i mislim da je njemu pobeda nad Nemačkom najviše značila, kao što je najemotivnije doživeo poraz poraz od Gane – kazao je Jovanović.