domenek_2SP JUŽNA AFRIKA

 

Reprezentativci Francuske odbili da treniraju

 

Potpuni haos zavladao je u francuskoj reprezentaciji. Dan nakon što je iz nje izbačen Nikolas Anjelka, njegovi saigrači, koji su ostali na Svetskom prvenstvu, odbili su da treniraju.

Potvrdio je to direktor reprezentacije Žan-Luis Valentin koji je nakon svega podneo ostavku na svoju dužnost.

Anjelka je u subotu oteran iz tima nakon što su mediji otkrili kako je na poluvremenu utakmice protiv Meksika, u 2. kolu grupe A, opsovao selektora Rajmona Domeneka.

Povezana vest:  Mihajlović se oprostio od Sampdorije: Odlazim ponosan

U nedelju se haotična situacija nastavila svađom između kondicionog trenera Roberta Duvernea i kapitena Patrica Evre. Pokušao je da ih rastavi Domenek, ali Duverne je usred prepirke pokidao akreditaciju koju je imao oko vrata, bacio je na tlo i napustio trening. Nakon toga ni igrači više nisu hteli da treniraju, već su se uputili prema autobusu.

Povezana vest:  Ronaldo za prvenac Reala, prvi poraz Đukića

-Ovo je skandal za Francusku i za ove mlade ljude. Ovo je skandal za Francuski fudbalski savez i za reprezentaciju. Neprihvatljivo je da igrači ne žele da treniraju. Što se mene tiče, gotovo je. Napuštam savez, sve mi se ovo gadi – rekao je Valentin.

Za one koje ne znaju, „tricolori“ posle dva kola takmičenja u Južnoj Africi imaju samo bod osvojen protiv Urugvaja. Meksiko ih je pobedio s 2-0 i ostavio im minimalne šanse za plasman u osminu finala, a posle današnje svađe pitanje je šta će se sve desiti do treće utakmice i ko će uopšte istrčati na teren.

Povezana vest:  Đurđević i Leonardo za pobedu Partizana u Nišu