Konačan dogovor o raskidu ugovora izmedju Vojvodine i Nenada Lalatovića biće poznat posle današnjeg sastanka sa upravom, ali je izvesno da on više neće biti trener tog fudbalskog kluba.

Lalatović je na konferenciji za novinare u Novom Sadu, na kojoj se pojavio zajedno sa predsednikom Vojislavom Gajićem, rekao da se iz Vojvodine „ne ide tek tako“, da ne bi voleo da opet kreće ispočetka, ali se praktično oprostio od ovog kluba.

-Morao sam da zaštitim sebe. Rekao sam upravi da ću ostati samo ako mi se garantuje da neću biti smenjen do juna. Nije tačno da sam tražio da mi se plati 50.000 evra, već sam tražio da mi se taj novac isplati samo ukoliko budem smenjen pre kraja sezone. Dakle, ako bih ostao trener Vojvodine do juna kao što želim, taj novac mi ne bi bio isplaćen. Ja sam u fudbalu zaradio dovoljno za sebe, ali sada želim da radim, da se usavršavam i dokazujem – rekao je Lalatović.

On je potvrdio da je dobio ponudu Čukaričkog da potpiše četvorogodišnji ugovor sa klubom sa Banovog brda.

Povezana vest:  Kokeza: Pobeda Čeferina je velika pobeda za fudbal

-Pošto Vojvodina nije mogla da mi ispuni uslov koji sam postavio, na šta apsolutno ima pravo, u utorak uveče smo se dogovorili da je možda bolje da promenim sredinu. To nijedan trener u Srbiji nije dobio i ja sam toga svestan, ali ljudi moraju da shvate da ja drugačije ne smem da razmišljam. Ako bih u Vojvodini dobio otkaz u decembru, a ponuda Čukaričkog otpadne, gde i kuda bih onda? No, možda sam tražio puno – rekao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, za Vojvodinu, u kojoj je proveo 11 meseci, vezuju ga samo lepe stvari.

-Vojvodina je veliki klub i ima sjajne navijače. Vojvodini iz sveg srca želim da osvoji titulu i Kup jer sa ovako sjajnim ljudima u upravi, zaposlenima i sponzorima, ovaj klub to zaslužuje. Ja sam i dalje trener Vojvodine, ali kako stvari stoje, verovatno ćemo se razići u fer i korektnom odnosu – rekao je Lalatović.

Iako se Lalatović praktično oprostio od Vojvodine, predsednik kluba Gajić rekao je da trener ima puno poverenje i da bi čelnici voleli da on ostane trener tog kluba.

Povezana vest:  Spektakl na Mirijevu uPlanetwin365 superligi

-On ima naše puno poverenje i voleli bismo da ostane kod nas. S druge strane, to je mlad čovek, koji ima svoje ambicije, za koje smatram da treba da budu vezane za Evropu. Kad bi se to desilo, odmah bismo raskinuli ugovor i poželeli mu sve najbolje, kao i da nam se jednog dana vrati. Videćemo šta će se desiti, ali šta god da bude, Lalatoviću želimo mnogo sreće u budućnosti. Rezultatski je podigao klub na viši nivo od onog na kojem je bio. Iz tog razloga, veoma mi je teško i žao da se rastanemo sa takvim trenerom – rekao je Gajić.

Vojvodina je ranije danas saopštila da je Lalatović nedavno „tražio drastično povećanje plate“, a Gajić je kazao da nije tačno da je trener ucenjivao upravu daljom saradnjom tako što joj je tražio novac.

Takodje, istakao je i da je netačno to da je Vojvodina tražila novog trenera.

-To su paušalne ocene i gluposti, koje dolaze od strane onih kojima ovakva Vojvodina i ovakvi njeni rezultati ne odgovaraju. Mnogi pokušavaju da nas poremete, ali mi to sigurno nećemo dozvoliti. Meni je jasno o kome je reč, a uspeh se teško prašta u Srbiji. Takodje, nije tačno da smo pregovarali ili tražili novog trenera jer i dalje imamo šefa stručnog štaba – kazao je Gajić.

Predsednik Vojvodine, koji je nedavno na toj funkciji zamenio Zorana Šćepanovića, odao je priznanje Lalatoviću.

Povezana vest:  Halu Premijer liga i 200 miliona evra

-Lalatović je u Vojvodinu došao pre skoro godinu dana, u situaciji kada klub rezultatski nije baš dobro stajao. Potom je došlo do osipanja tima u dva prelazna roka, što je nažalost realnost srpskog fudbala, iako se nadamo da ćemo to ubuduće menjati. Lalatović je ostavio dubok trag i ostaće upamćen kao jedan od uspešnijih trenera u istoriji Vojvodine. On i njegovi saradnici su pokazali da znaju svoj posao i da umeju da izvuku maksimum iz ekipe, te Vojvodina na njegov rad nema nijednu jedinu primedbu – rekao je Gajić.