Trener Radničkog iz Niša Milan Rastavac rekao je danas da će mnogi njegovi fudbaleri koji su u drugom planu, imati priliku da se pokažu protiv Javora, jer će dobiti šansu zbog velikog broja povredjenih i suspendovanih igrača.

-Dolazimo u situaciju da igramo utakmicu koja će biti i teška i nezgodna, sa mnogo aspekata. Učinak na njoj biće mnogo bitan, ali to je prilika i za neke igrače koji do sada nisu nastupali da se pokažu – rekao je Rastavac na konferenciji za novinare u Nišu.

Radnički će u nedelju gostovati Javoru u 15. kolu Super lige, oslabljem neigranjem Aleksandra Jovanovića, Radoša Bulatovića i Nikole Stankovića zbog suspenzija, a Pavla Popare, Milana Pavkova, Saše Stojanovića, Miloša Živkovića i Petra Krstića zbog povreda.

Povezana vest:  Mačva eliminisala Zvezdu u četvrtfinalu Kupa Srbije

Rastavac nije želeo da otkrije sastav, ni to da li će šansu ukazati Ramazanu Isajevu i Anastasijsu Mordatenku.

-Sigurno je da su i njih dvojica u kombinaciji za sastav, ali videćemo. U ovom delu sezone morate da računate i to da ćete doći u ovakvu situaciju i mi smo se, na naki način, za to i spremali jer smo velikom broju mladih igrača ukazivali šansu tokom sezone i sada nam se to, u većoj ili manjoj meri, isplaćuje. Na kraju, biću zadovoljan da momci pokažu onaj nivo koji ukazuje na to da na njih možemo da se oslonimo – rekao je Rastavac.

Trener niškog kluba je kazao da je Javor igrao promenjivo u dosadašnjem delu sezone, ali da je to ekipa za poštovanje.

Povezana vest:  Na aukciji prvi pravilnik fudbala

-Javor će imati poštovanje, koje smo ukazivali i prethodnim rivalima, ni manje ni veće. Očekujemo dinamičnu i zanimljivu utakmicu, a da bismo došli do rezultata koji nam odgovara, biće potrebno da sprečimo njihovu igru po bokovima, kao i da ih što češće ugrožavamo i iz plasiranih napada i iz kontranapada – kazao je Rastavac.

Mladi fudbaler radničkog, 18-godišnji Nikola Mitrović, popularni „Toti“, koji je iskoristio priliku nastalu zbog velikog broja povredjenih saigrača, rekao je da očekuje veoma tešku utakmicu, u svim segmentima.

Povezana vest:  Navijači Porta vređali Balotelija na rasnoj osnovi

-Idemo u Ivanjicu bez velikog broja standardnih igrača, ali želimo da ostvarimo što bolji rezultat. Pred nama je i prilika da se zlatnim slovima upišemo u istoriju Radničkog i to je svakako i motiv više u ovom meču. Analizirali smo igru rivala, znamo gde su opasni i učinićemo sve da se iz Ivanjice vratimo zadovoljni – rekao je Mitrović.

Utakmica će se igrati u nedelju od 13.30 u Ivanjici.