Prolećni deo fudbalske Super lige Srbije počeće kako je i planirano 18. februara, ali su promenjeni termini odigravanja utakmica 24. i 25. kola, rekao je danas direktor lige Vladimir Bulatović.

-Da, počinjemo po rasporedu, 18. februara. Čekali smo do danas u 10.00 izveštaj meteorološkog zavoda i uklapamo se po vremenskim uslovima – rekao je Bulatović.

Bulatović je poslao dopis svim klubovima u kojem se navodi da će, ako se vremenski uslovi pogoršaju, početak prolećnog dela prvenstva biti pomeren za 25. februar. U dopisu se navodi i da su promenjeni termini odigravanja utakmica 24. i 25. kola.

Povezana vest:  Torpedo iz Moskve ponovo u ruskoj Premijer ligi

Umesto u sredu, 1. marta, utakmice 24. kola će biti odigrane u subotu, 4. marta. Što se 25. kola tiče, ono će biti odigrano u sredu, 8. marta.

-Razlog pomeranja je bio taj što je derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana trebalo da se igra u sredu, pa je generalni sponzor lige tražio da to korigujemo. I da nije tražio, mi bismo to promenili. Nije primerno da se derbi igra u sredu – rekao je Bulatović.

Ovo pomeranje znači da će 153. „večiti“ derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana biti odigran na stadionu „Rajko Mitić“ baš na Zvezdin 72. rodjendan.

Povezana vest:  De Kamargo prvo pojačanje Menhengladbaha za sledeću sezonu

Zvezda je nakon jesenjeg dela šampionata i 21 odigrane utakmice prva na tabeli sa 54 boda, odnosno ima šest više od drugoplasiranog Partizana.