Fudbaleri Bajerna pobedili su danas u gostima Ingolštat sa 2:0 u nadoknadi vremena, dok su ostali vodeći timovi pretrpeli poraze u 20. kolu Bundeslige.

„Davljenik“ Ingolštat prepustio je na svom terenu kontrolu lopte Bajernu i opredelio se za odbranu, što je dalo rezultata, jer su gosti do pred kraj meča imali samo jednu izglednu priliku, kada je Robert Levandovski u finišu meča pogodio stativu. Sve se to promenilo u 90. minutu, kada je Arturo Vidal lepim udarcem doveo goste u vođstvo, da bi samo minut kasnije Arjen Roben povisio na konačnih 2:0.

Ingolštat je ostao na pretposlednjem mestu, ali je u borbi za opstanak došlo do menjanja pozicija. Hamburg je u gostima pobedio drugoplasirani Lajpcig sa 2:0 i sada ima 19 bodova, zahvaljujući čemu je pobegao iz opasne zone.

Povezana vest:  FIFA i Katar tvrde da Mundijal 2022. ne menja domaćina

Lajpcigu je ovo bio drugi uzastopnui poraz, ali je zadržao drugo mesto na tabeli, sa sedam bodova manje od Bajerna, ali i sedam bodova više od Ajntrahta.

verovatno najveće iznenađenje kola priredio je „fenjeraš“ Darmštat, koji je kod kuće pobedio Borijsu Dortmund sa 2:1. To je ekipi bio prvi prvenstveni trijumf još od oktobra prošle godine i 11 utakmica, u kojima je ostvarila učinak od 10 poraza i jednog remija.

Darmštat je poveo u 21. minutu golom Teransa Bojda, posle čega je Dortmund imao dve dobre šanse i izjednačio je u 44. minutu preko Rafaela Gereira. Posle toga se nije mnogo toga dešavalo sve do 67. minuta, kada je Antonio-Mirko Čolak na asistenciju Sidnija Sema povratio prednost Darmštatu.

Povezana vest:  Mutko: Nema rizika od gubitka organizacije SP 2018.

Darmštat je samo tri minuta kasnije imao priliku da poveća prednost, ali nije uspeo da iskoristi gužvu u šesnaestercu gostiju. Čolak je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman odbio loptu, da bi Žerom Gondorf ponovo probao iz odbitka, ali je Roman Burki ponovo odbio loptu, na koju je opet naleteo Čolak, ali je odbrambeni igrač izbio sa gol-linije.

Povezana vest:  Juventus ima puno poverenje u Alegrija

Poraz trećeplasiranog Ajntrahta nije toliko iznenađenje jer se desio protiv Bajera u Leverkuzenu. „Aspirindžije“ su slavile pomoću dva gola Ćićarita i jednog Kevina Folanda.

Leverkuzenu je ovo bila prva pobeda posle dva poraza i sada je osmi na tabeli, sa šest bodova manje od šestoplasirane Herte, koja ima i meč manje.

Borusija Menhengladbah zabeležila je treću uzastopnu pobedu pošto je danas u gostima pobedila Verder sa 1:0. Gladbah je sada deveti na tabeli, sa bodom manje od Leverkuzena, dok je Bremen pao u opasnu zonu jer ima tri boda manje od Hamburga.

Kasnije danas igraju Šalke i Herta.