Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da bi njegova ekipa najverovatnije večeras pobedila Velsda nije primila glup gol iz jedanaesterca, ali da je najvažnije da je ostala neporažena u kvalifikacijama.

„Uzeli smo bod i dalje smo prvi. Imamo dva ‘penala’ kod kuće, igraćemo protiv Gruzije i Moldavije i videćemo. Ne bih da komentarišem penal, mislim da je bio i za nas, ali sudija je tako video. Primili smo gol iz naših grešaka, u prvom poluvremenu smo imali šanse ali falio je završni pas. Bilo je teško, igrali su sa mnogo igrača u 16 metara, nije mogla lopta da prodje od mesa“, rekao je Mitrović novinarima posle utakmice.

Srbija je večeras odigrala nerešeno 1:1 sa Velsom u Beogradu, u šestom kolu Grupe D kvalfikacija za Svetsko prvenstvo. Vels je poveo u 35. minutu golom Arona Remzija iz penala, a izjednačio je Aleksandar Mitrović u 73. minutu.

Povezana vest:  Barselona će se žaliti na moguću suspenziju za Inijestu

„Odigrali smo okej i da nismo primili glup gol verovatno bismo dobili utakmicu. Ali nismo izgubili i dalje smo neporaženi. Idemo dalje, sjajna je bila atmosfera“, dodao je Mitrović.

Govoreći o debitantu Aleksandru Prijoviću, koji je asistirao kod gola, Mitrović je rekao da će on biti veliko pojačanje.

Prijović je rekao da mu je žao što ekipa nije pobedila.

„Bilo bi bolje da smo pobedili. Igrao sam 20 minuta, a asistencija se računa kao gol. Nije bilo loše. Trebalo je da nam svira penal u drugom poluvremenu, ali ne možemo ništa da menjamo. Pokazali smo karakter, vratili se iz 0:1. I dalje smo prvi na tabeli, ništa se ne menja. Jedva sam čekao da debitujem, da pomognem. Nadam se daće biti boljih partija, očekivao sam pobedu ali ne mogu biti nezadovoljan“, rekao je on.

Povezana vest:  Ferguson: Izuzetno sam ponosan na Mareja

Prijović je dodao da je atmosfera na stadionu bila odlična i da bi u svakoj utakmici navijači trebalo da budu 12. igrač Srbije.

Srbija je ostala prva na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, dok Vels i Austrija imaju po osam.

Reprezentativac Srbije Matija Nastasić rekao je da ekipu čekaju još četiri finala.

„Ne bismo trebali da budemo nezadovoljni, ostali smo na prvom mestu. Želeli smo da pobedimo i ostvarimo važan korak ka Rusiji. U prvom delu nismo bili na nivou, trebalo je da odigramo brže i stvaramo mnogo šansi. U dugom smo postigli gol, nismo izgubli što je najvažnije. Idemo dalje, čekaju nas četiri finala. Ne treba da komentarišemo sudjenje, ali sudija je trebalo da ima isti kriterijum“, naveo je on.

Povezana vest:  Marej igra u Kvinsu? Organizatori spremili "vajld kard"

„Treba da gledamo našu igru, da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Svaka će biti teška do kraja. Neće nam biti lako kući ni protiv Moldavije ni Gruzije, a igramo i u Irskoj. Imamo ogromnu želju da se plasiramo na Svetsko prvenstvo“, dodao je Nastasić.

PHOTO: Ivica Veselinov/ATAImages