nikola_zigic_vs_greSrbija pobedila novim golom Žigića

 

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Bugarsku sa 1:0 u prijateljskom meču u Sofiji.

Jedini gol na utakmici postigao je u 80. minutu Nikola Žigić, kome je to bio četvrti pogodak na poslednje četiri utakmice za Srbiju.

Duel sa Bugarskom bio je i prilika da u dresu „orlova“ debituju golman Bojan Jorgačević, Adem Ljajić, Marko Mirić, Ivan Radovanović I Veseljko Trivunović, koji je asistirao Žigiću kod gola.

Solidan utisak ostavili su i ostali debitanti, iako je utakmica na raskvašenom terenu stadiona „Vasil Levski“ protekla u mirnom ritmu, uglavnom na sredini terena, pa i nije bilo previše prilika da se bilo ko istakne.

Jorgačević je u nekoliko navrata u prvom poluvremenu pokazao da bi mogao da bude jedna od alternativa na srpskom golu.

Povezana vest:  Snajderov agent: U Interu nisu održali reč

Najbolju reakciju imao je u trećem minutu kada je paradom zaustavio odličan šut Hrista Janeva iz slobodnog udarca. Janev je i u 20. minutu pokušao da ugrozi gol Srbije, ali je Jorgačević ponovo bio siguran.

Domaći su najbolju šansu imali u 29. minutu, jedinom trenutku kada je Jorgačević pokazao nesigurnost. On je loše ispucao loptu, ali je ona stigla do Ljajića, koji pravi veliku grešku i vraća je do Valerija Božinova.

Šut napadača Bugarske, međutim, izblokiran je u poslednjem trenutku.

Srbija je rivala prvi put ozbiljnije napala tek u samom finišu poluvremena, pošto je igra na sredini terena ponovo zakazala.

Aleksandar Kolarov je u 45. minutu snažno šutirao iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, ali se lopta odbila o jednog bugarskog fudbalera i završila u korni posle koje je Srbija imala najbolju šansu u prvom poluvremenu.

Povezana vest:  Džajić: Slavićemo Bari dok ne budemo ponovili uspeh

Radosav Petrović, ipak, nije iskoristio smušenost protivničke odbrane i sa šest metara je neometan šutirao pored gola.

Drugo poluvreme bilo je još mirnije, ali je Srbija u tom delu bila mnogo bolji rival i Bugarskoj nije dozvolila da uputi opasniji šut ka golu Jorgačevića.

Retke su, međutim, bile i prilike za Srbiju. Prvu je u 46. Minute posle dobrog prodora po levoj strani imao Zoran Tošić, ali je sa 10 metara iskosa pogodio samo spoljni deo mreže.

Druga je rezultirala golom, posle dobre akcije rezervista Trivunovića i Žigića, koji je po izlasku Nemanje Vidića preuzeo kapitensku traku.

Trivunović je uputio dubinsku loptu ka Žigiću, koji je izbegao ofsajd zamku Bugara, grudima smirio pas i sa 11 metara matirao Nikolaja Mihajlova za prvu pobedu „orlova“ pod vođstvom novog selektora Vladimira Petrovića.

Povezana vest:  Lalatović: Sa Slovacima i Švedjanima upoznavanje i povećanje kvaliteta igre

Žigić je u sudijskoj nadoknadi pokvario utisak pošto je isključen zbog drugog žutog kartona, iako je igrao samo jedno poluvreme.

 

Stadion: Vasil Levski; Gledalaca: 1.500; Sudija: Avram (Rumunija);

 

Bugarska: Mihajlov, Milanov (od 65′ Bodurov), Ivanov, Miliev, Zanev, Janev, Genčev, Rangelov (od 30′ Dimitrov), Petrov (od 66′ Gadžev), Popov, Božinov (od 53′ Makrijev).

 

Srbija: Jorgačević, Ivanović, Kolarov, Vidić (od 66′ Rajković), Subotić, Petrović (od 46′ Radovanović), Milijaš (od 66′ Trivunović), Mirić (od 74′ Sulejmani), Tošić, Ljajić (od 85′ Ninkov), Mrđa (od 46′ Žigić).