Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, bez obzira na razgovor sa njim u Londonu, odbio da igra za nacionalni tim.

Milivojević nije u sastavu još od Mundijala u Rusiji, na kome se verbalno sukobio sa Krstajić posle poraza od Švajcarske, a povratku nije pomogla ni poseta selektora, sportskog direktora Darka Kovačevića i potpredsednika Marka Pantelića u Engleskoj.

Povezana vest:  Janković: Pobeda je bitna,pa i protiv turskog trećeligaša

„Bili smo u Londonu i pričali sa Lukom otvoreno, on nije spreman da igra za Srbiju. Pokušali smo da neke stvari stavimo sa strane. Milivojević i Krstajić nisu Srbija, ona je znad svih nas“, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Izostanak Matije Nastasića objasnio je rečima da je ranije izjavio da nema nameru da se vraća u reprezentaciju, ali je poziv dobio Mijat Gaćinović takođe posle nesuglasica.

Povezana vest:  Ukrajina želi Rednapa za selektora

„Gaćinović je rekao da je pogrešio i to se prašta. U službi sam srpskog fudbala, ne svojoj. Uvek ima iskakanja, neke stvari moraju da se rešavaju u hodu. To je sve normalno i dešava se u svlačionici. Nemam sujetu“, naveo je on.

Na spisku nema Marka Grujića, uprkos dobrim partijama u Herti, a Krstajić je objasniko da bi bilo apsurdno da ga zove jer je jesenas odbio da igra za mladu reprezentaciju.

Povezana vest:  Zajednica: Sve je regularno i u duhu fer-pleja

Srbija protiv Nemačke igra u Volfsburgu 20. marta, a pet dana kasnije na lisabonskom Lužu protiv Portugalije.