radosav_petrovic_ars_parLIGA ŠAMPIONA

Partizan se porazom u Londonu oprostio od Evrope

 

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Londonu od domaćeg Arsenala sa 3:1 u poslednjem, šestom kolu H grupe Lige šampiona. Domaćin je poveo u 30. minutu golom Robina van Persija iz penala, a izjednačio je Kleo u 52. minutu. Novu prednost engleskoj ekipi doneo je Teo Volkot u 73. minutu, a Samir Nasri je četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Ekipa Arsenala je od 85. minuta igrala se desetoricom fudbalera, jer je crveni karton zaradio Bakari Sanja. U drugoj utakmici ove grupe ukrajinski Šahtjor je u Donjecku savladao portugalsku Bragu sa 2:0.

Šahtjor i Arsenal idu dalje u osminu finala LŠ, dok će se Braga na proleće takmičiti u Ligi Evropa. Iako se očekivalo da Arsenal od prvog minuta krene u potpunu ofanzivu, to se nije desilo, a gledaoci u prvom poluvremenu nisu mogli da vide previše uzbudljivih situacija.

Povezana vest:  Božović: Nadamo se uspešnom početku, sve osim prolaska katastrofa

U 18. minutu Bakari Sanja je prošao po desnoj strani i centrirao u kazneni prostor, a Van Persi je sa 10 metara šutirao pored gola. Prvu sledeću priliku „tobdžije“ su pretvorile u gol. Igrao se 27. minut kada je Marko Jovanović u šesnaestercu oborio Van Persija, a sudija je pokazao na „belu tačku“. Siguran izvođač bio je upravo Van Persi.

Partizan je prvi i jedini udarac ka golu domaćina zabeležio u 37. minutu, kada je sa distance neprecizan bio Kamara. U prvom napadu drugog poluvremena golman Vladimir Stojković je sprečio Maruana Šamaka da postigne pogodak iz dobre šanse, a u 48. minutu Van Persi je šutirao preko gola.

Povezana vest:  Anćeloti: Zidan budući trener Reala

Tračak kakve-takve nade Partizanu je dao ove sezone odlični Kleo koji je u 52. minutu izjednačio udarcem sa ivice kaznenog prostora. Naturalizovani Brazilac je dva minuta kasnije bio u solidnoj prilici da, posle kontranapada, postigne još jedan gol, ali je šutirao pored stative.

Arsenal je nakon toga u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu, a do nove prednosti došao je u 73. minutu, posle loše reakcije Jovanovića, koji je poslao loptu na nogu rezervisti Volkotu, a ovome nije bilo teško da savlada Stojkovića.

Pobedu domaćina osigurao je Samir Nasri u 77. minutu, kada je precizno šutirao sa 15 metara. U 85. minutu Arsenal je ostao sa desetoricom igrača, jer je Sanja u napravio prekršaj nad Aleksandrom Lazevskim koji je istrčao kontranapad po levoj strani.

Povezana vest:  Defo se vratio u Englesku zbog očeve smrti

Samo minut kasnije Radosav Petrović je dobro izveo slobodan udarac, ali je Fabijanski odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

 

Stadion: Emirejts u Londonu.

Gledalaca: 50.000

Sudije: Taljavento (Italija).

Žuti kartoni: Krstajić (Partizan).

Crveni karton: Sanja u 85. minutu.

 

PARTIZAN: Stojković, Jovanović, Savić, Krstajić, Lazevski, Medo Petrović, Moreira (Brašanac od 88′), Ilić, Babović (Davidov od 80′), Kleo.

ARSENAL: Fabijanski, Sanja, Kocijelni, Skilaći, Gibs (Ebue od 24′), Nasri, Song, Denilson, Aršavin (Volkot od 67′), Van Persi, Čamak (Bendtner od 77′).