Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je danas da crveno-beli imaju kvalitet i da će dati sve od sebe da prodju grupnu fazu Lige Evropa.

„Uvek sam govorio da na žreb ne možemo da utičemo, ali koga god da dobijemo to su jaki i teški protivnici za Crvenu zvezdu. Naravno, mi imamo kvalitet, potrudićemo se da dobro odigramo ovu grupu i eventualno prodjemo dalje kako bismo na proleće igrali u šesnaestini finala Lige Evrope“, rekao je Mrkela, prenosi klub.

Povezana vest:  Stekelenburg karijeru nastavlja u Romi

Crvena zvezda će se u grupnoj fazi Lige Evrope sastati sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

„Ne slažem se da nije atraktivna grupa, idemo u zemlje kao što su Belgija, Nemačka i Češka. Koju god grupu da smo izvukli ona bi bila izuzetno teška“, rekao je Mrkela

Zvezdu očekuje zgusnut raspored, grupna faza Lige Evrope će biti završena za manje od dva meseca.

Povezana vest:  CRNOGORSKA T-COM LIGA, Pobede Budućnosti, Mladosti i Sutjeske

„U odnosu na ranije godine, novitet je da ćemo imati veoma gust raspored, upravo zbog korona virusa i kasnijeg početka kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Odmah posle reprezentativne pauze i utakmice sa Partizanom igramo prvu utakmicu u grupi i onda na svakih sedam dana po tri utakmice, pa ponovo sledi pauza zbog reprezentacije i zatim isti tempo mečeva na svaka tri dana“, rekao je Mrkela.

Povezana vest:  Rajković suspendovan do daljnjeg