Trener rukometaša Novog Pazara Hasan Memić rekao je danas da sa mnogo nepoznanica dočekuje utakmicu sa Obilićem u prvom kolu B grupe Arkus lige, ali da je jedino pobeda dobar rezultat za njegov tim.

„Iza nas je 40 dana priprema. Promenili smo tim u odnosu na prethodnu sezonu, ali to važi i za Beograđane, pa je nepoznanica mnogo. Ipak, dobro znamo mogućnosti iskusnog beka Petra Žujovića, koji je donedavno bio kod nas, a sada je adut Obilića. U ovakvom sistemu takmičenja, nama odgovara jedino pobeda“, rekao je Memić.

Povezana vest:  Francuska u finalu, Danska zauzela peto mesto

Osim Žujovića, Pazar su napustili golman Aleksandar Milenković i desni bek Aleksa Milošević, koji su pojačali rumunske klubove Politehniku i Rešicu.

Desno krilo Pavle Banduka potpisao je za špansku Vilja de Arandu, a pivotmen Veljko Davidović za Nes Zionu iz Izraela.

U Novi Pazar se iz izraelske Makabi Dimone vratio srednji bek Zlatko Rakić, dok je pivot Ervin Dorić donedavno nosio dres Priboja.

Povezana vest:  Tigrice iz Radničkog Kragujevac pobednice Kupa Srbije

Levi bek Nemanja Dimitrijević i desni bek Aleksandar Stojanović stigli su iz Vranja, odnosno Maglaja.

„Stojanović nam se priključio pre sedam dana, ali dobrom igraču ne treba mnogo vremena za adaptaciju. Ima 24 godine i iskustvo igranja u Vrbasu, PKB-u, Sindjeliću, Partizanu, požeškoj Slogi, Austriji, Švajcarskoj i Bosni i Hercegovini. Verujem da će odmah da odgovori zahtevima“, naveo je Memić.

Povezana vest:  Izveštaj o dosadašnjem radu seniorske reprezentacije Srbije

Novi Pazar i Obilić igraće sutra od 19 časova u dvorani Pendik.