Kenny-DalglishDalgliš: Ništa ne ide preko noći

 

Keni Dalgliš, igračka i trenerska legenda Liverpula, pozvao je navijače tog kluba na strpljenje nakon što se vratio na klupu “redsa“ nakon 20 godina.

Američki vlasnici Liverpula uskratili su poverenje dosadašnjem menadžeru Roju Hodžsonu nakon samo šest meseci rada u klubu. Do kraja sezone postavili su miljenika navijača Kenija Dalgliša, koji je u periodu od 1977. do 1990. godine osvojio osam naslova prvaka Engleske i tri naslova evropskog prvaka kao igrač i trener. Liverpul je svoj zadnji, 18. naslov državnog prvaka osvojio baš pod vođstvom Dalgliša 1990. godine, a sigurno je da će na tom broju naslova ostati i nakon ove sezone. Dalgliš je, naime, preuzeo ekipu koja na listi drži tek 12. mesto, sa 19 bodova zaostatka za vodećim Mančester Junajtedom.

Povezana vest:  Pobeda Alavesa, asistencija Kataija

-Uvek želimo biti uspešni. Ali, mislim da bi bilo realno reći, „idemo prvo početi hodati, a tek onda i potrčati“. Ne bi sada svi trebali da polude i misle kako će odjednom sezona postati izvrsna, te da do kraja sezone više nećemo izgubiti ni jednu utakmicu. Idemo polako, od utakmice do utakmice. Ne treba očekivati čuda preko noći. Drago mi je da su navijači uzbuđeni zbog mog povratka na klupu, i ja delim to uzbuđenje. Ali, svi zajedno moramo biti realni i strpljivi – poručio je Dalgliš putem klupske web strane.

Povezana vest:  Borusija Dortmund na startu sezone bez Lukasa Bariosa

-Znam da se često događa da novi trener koji dođe u ekipu usred sezone može izazvati pozitivni šok i podići igrače. Naravno da bi moglo biti razočaranja, ali za mene će najveće razočaranje biti ukoliko baš svi koji su uključeni u rad ovog velikog kluba neće pružiti svoj maksimum što se tiče zalaganja i želje.

Dalgliš je u subotu, nakon imenovanja koje su navijači Liverpula slavili na forumu klupske web strane i na TV-kanalu Liverpula, prekinuo odmor sa suprugom u Dubaiju. Kao klupski ambasador se odmah stavio na raspolaganje klubu, a već u nedelju debituje na Old Traffordu protiv Mančester Junajteda u 3. kolu FA Cupa.

Povezana vest:  Bartomeu: Nismo uradili ništa pogrešno

-Klupskom vrhu sam od početka sezone govorio da sam tu ako zatrebaju bilo kakvu vrstu pomoći. Osetio sam veliku nervozu kada su me u subotu nazvali iz kluba, ali mislim da je to i normalno. Istovremeno sam osetio i veliki ponos – zaključio je 59-godišnji Škot. Dalgliš se u Premiership vraća prvi puta nakon 1998. godine, kada je vodio Njukasl. Poslednji trenerski angažman imao je u Seltiku 2000. godine.