Saša Ilić potpisao za Partizan

 

sasa_ilic_fkpar_prezentacijaNovi i stari fudbaler Partizana Saša Ilić je danas rekao da se ne bi vraćao u klub u kojem se proslavio, da ne misli da može da mu pomogne, i naveo da je spreman da se prilagodi bilo kojoj ulozi u timu.

-Ne bih se ni vraćao u Partizan da ne mislim da mogu da mu pomognem. Naravno, godinu i po dana nisam igrao, ali pripreme su nam tek sada počele i mislim da ću moći da se spremim na vreme – rekao je Ilić novinarima na stadionu Partizana.

Igrač koga navijači zovu „Sale kapiten“ rekao je da dobro poznaje sadašnji tim crno belih i da je sa mnogima od njih igrao. Dok je Ilić bio u Partizanu bio je centralni igrač i pokretač tima, što je sada uloga koju ima Almami Moreira.

Povezana vest:  Liverpul bez Matipa možda i još šest utakmica

-Gledao sam mnogo utakmica od kada sam otišao, a sa mnogima od njih sam igrao. O svakom igraču Partizana imam visoko mišljenje a o Moreiri izuzetno visoko. On je najznačajniji igrač ekipe. Ja sam ovde nov i ja treba da se prilagodim i to mi neće biti teško – rekao je Ilić.

Partizan je u jesenjem prelaznom roku otpustio dosadašnjeg kapitena Nenada Đorđevića i nije dobio novog. Ilić je po povratku u Partizan, sa kojim je potpisao ugovor na dve i po godine, dobio dres sa svojim starim brojem „22“, ali ne razmišlja i o traci.

Povezana vest:  Vijera: Junajted ima pomoć sudija

-Ne razmišljam o kapitenskoj traci. Želim da se spremim i da se uklopim u tim, samo tome sam posvećen – rekao je Ilić.

Igrač sredine terena rekao je da je prioritet Partizana odbrana duple krune i kazao da trenutno ne razmišlja o evropskim nastupima, jer oni nisu prioritet.

Ilić je prethodno bio član Salcburga, ali praktično nije igrao godinu i po dana. To je period o kome ne želi mnogo da priča, a novinarima je uopšteno rekao da nastupi nisu imali veze sa sportom.

-Ne volim da se vraćam u prošlost. Mogu da kažem da to što nisam igrao nema veze sa sportom. Došao sam na preporuku čoveka koji je dan posle toga otišao iz kluba. Dešavanja posle toga nemaju veze sa sportom, jer da imaju, sigurno bih izborio mesto u startnom timu – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Ninkoviću četiri, Ćulumu jedna utakmica suspenzije

Novinare je zanimalo i da li igrač razmišlja o reprezentaciji.

-U ovom trenutku – ne. Nemam pravo na to. Moram da igram i da se dokažem, a posle toga ću možda i moći da pomišljam – rekao je Ilić.

Ugovor sa Salcburgom raskinut je sporazumno. Ilić danas treba da prođe lekarske preglede i posle toga će se priključiti saigračima na pripremama u Antaliji.