Wayne Rooney of Manchester United celebrates opening goal

Mančester Junajted izbacio Arsenal iz FA kupa

Iz trećeg su kup-takmičenja u poslednje dve sedmice ispali fudbaleri Arsenala. Nakon finala Carling Cupa i osmine finala Lige šampiona, završili su takmičenje i u četvrtfinalu FA Cupa.

Mačhester Junajted s rezervnom je veznom postavom nadigrao i pobedio londonsku ekipu na Old Traffordu 2-0.

Poveli su igrači Aleksa Fergusona drugim ovosezonskim pogotkom Brazilca Fabija da Silve u 28. minuti. Postigao je gol mladi Brazilac nakon akcije u kojoj je Hernandeza proigrao Fabijev brat blizanac Rafael, a Meksikančev udarac glavom samo nakratko zaustavio Manuel Almunia.

Povezana vest:  Geret Bejl produžio ugovor s Realom do 2022. godine

U 48. je minuti Edvin van der Sar odbranio dva zicera francuskom štoperu Lorenu Koščilniju, da bi nakon toga, odmah u sledećem napadu, Vejn Runi postavio konačan rezultat nakon još jednog odbijanja, oba put od švajarskog štopera Johana Đurua.

Arsenal tako ni sedmi put u nizu nije uspeo da pobedi Junajted na Old Traffordu. Niz bez pobede u Mančesteru (6 poraza, 1 remi) za Vengerovu ekipu traje od 17. septembra 2006. godine, kada je Arsenal slavio 1-0.

Povezana vest:  Sloboda bolja od Novog Pazara, pobede Donjeg Srema i Hajduka

Do pobede je sastav Aleksa Fergusona došao sa sledećom početnom postavom vezne linije: Rafael da Silva, Džon O’Šej, Fabio da Silva i Daron Gibson. U 46. je minuti Fabija zamenio ekvadorsko desno krilo Antonio Valensija, nastupivši tako prvi put nakon petomesečne pauze zbog teške povrede članka.

Pri spašavanju jedne prilike za domaće švajcarski ptoper gostiju Johan Đuru teže se povredio u 81. minuti. Poslednjih 15-ak minuta dvoboja (igra je bila produžena čak osam minuta!) Vengerova je ekipa odigrala s igračem manje jer je Francuz već potrošio tri izmene.

Povezana vest:  Nastasić tri nedelja van terena

Đuru, koji je verovatno iščašio rame, iznesen je s terena na nosilima, s maskom za kiseonik na licu.

Vengeru i njegovim fudbalerima sada preostaje samo u potpunosti se okrenuti Premiershipu