robin van persie

Van Persi: Nismo dovoljno dobri

Fudbaler Arsenala Robin van Persi rekao je danas da njegova ekipa nije dovoljno dobra da ove ove sezone osvoji trofej.

Fudbaleri Arsenala su u februaru bili u konkurenciji za osvajanje četiri trofeja, ali su eliminisani iz tri takmičenja – Karling kup, Liga šampiona i FA kup i sada se bore za titulu u Premijer ligi.

Arsenal je drugi na tabeli i ima pet bodova manje od Mančester junajteda, ali i utakmicu manje.

Povezana vest:  Bekam: Nema šanse da Mančester Siti osvoji titulu

-Uvek dajemo sve od sebe i uvek želimo da pobedimo. U nekoliko navrata smo bili veoma blizu, ali u poslednjem trenutku, to što smo radili nije bilo dovoljno dobro. To je naša realnost – rekao je Van Persi britanskim medijima.

-Frustrirajuće je kada izgubite, posebno kada je ekipa jako blizu. Ali, moramo da gledamo napred i moramo takve stvari da promenimo. Čvrsto verujem u naš tim, Arsenal i sebe i verujem da ćemo osvojiti trofeje – dodao je holandski reprezentativac.

Povezana vest:  Ljajić: Pristao sam na prvi poziv Torina

Van Persi je odbacio spekulacije da će otići iz Arsenala i preći u drugi klub, kako bi osvojio neki trofej.

-To je apsolutno netačno. Srećan sam, imam ugovor sa Arsenalom i to poštujem – rekao je on.

Barselona je izbacila Arsenal iz Lige šampiona, a Van Persi je u drugom poluvremenu revanš utakmice osmine finala na Kamp Nou dobio crveni karton.

Povezana vest:  Rezultati osmog kola Premijer lige i tabela

On je kritikovao fudbalere Barselone zbog ponašanja i prigovaranja sudiji tokom meča i optužio igrače Čelsija da u Premijer ligi koriste sličnu taktiku.

-Fudbaleri Barselone su se stalno žalili i oplakivali sudijske odluke i to ne volim kod njih. U Engleskoj, igrači Čelsija se isto ponašaju. Barsa je veliki tim i njeni igrači ne moraju da

preuveličavaju stvari, jer to na terenu nervira ostale igrače -rekao je Van Persi.