barcelona team goal celebration

REVANŠ POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA

Real u “nemogućoj misiji”

 

Madriđani su spremni za meč u kome ne mogu da izgube mnogo, pošto su već skoro sve izgubili… Posle dva gola u mreži Kasiljasa na Santago Bernabeu, “kraljevima” ne preostaje ništa drugo nego da krenu u totalni juriš (utorak, 20.45, RTS). Ipak, svima je jasno da domaćini imaju mnogo više šanse da dođu u poziciju da se u velikom finalu na Vembliju bore za “ušati pehar” Lige šampiona.

PLUSEVI BARSELONE

SAMOPOUZDANJE

Ekipa iz Katalonije posle pobede u sred Madrida puca od samopouzdanja. Dokazali su sebi ali I drugima das u kvalitetniji I psihički jači od “kraljeva” tako da malo ko može d aim unese I minimalnu dozu straha pred revanš. Nije teško trenutmno biti član Barse kada se zna da pored tebe igra desetak mađioničara I najbolji igrač današnjice Leo Mesi.

Povezana vest:  Engleski mediji: Barselona nudi Gvardioli petogodišnji ugovor

TRADICIJA

Berselona nikada u istoriji nije ispala iz takmičenja u Evropi, kada je slavila u prvoj utakmici pred gostujućim navijačima rezultatom 2:0. Dva gola viška su ispustili samo u prvom kolu Kupa UEFA, u sezoni 1984/85, kada je Barselona pobedila Mec u gostima 4:2, a izgubila kod kuće 4:1.

POVRATAK INIJESTE

Mada  u četi Pepe Gvadiola nema mnogo problema kada nedostaje neko iz veznog reda, svi fudbofili znaju ko je I šta je Inijesta. Omalena “osmica” je zbog povrede propustila prvi meč, tako da će mnogo svežiji da krene na revanš. Njegove lopte imaju oči a mesto će mu ustupiti neubedljivi Pedro.

Povezana vest:  San Lorenco šampion Južne Amerike

SUSPENZIJE “KRALJEVA”

Na jurenje dva gola minusa, Ronaldo I drugovi moraju da krenu bez trenera Murinja, ali i dva važna igrača iz prve postave. Zbog crvenog kartona neće u sastavu “kraljeva” biti Pepea i Serhia Ramosa, koji ima “žuticu”.

ŠANSE REALA

OPUŠTANJE BARSE

Barsa je dovoljno iskusna ekipa da zna da zaigra na rezultata ali ipak poraz u poslednjem ligaškom  duelu sa Sosjedadom pokazuje da modro-plavi dres nose samo ljudi od krvi I mesa. Fanovi Reala mogu da požele da sistem “lako ćemo” zavlada “Nou Kampu” pa da naprave najveći podvig u novijoj klupskoj istoriji.

MURINJOVA TAKTIKA

Nije lako biti ovih dana “Gospodin Posebni”.Izgleda kao  da su  svi protiv Portugalca, koji mora da smisli pobedničku taktiku ako želi da ostane omiljen kod miliona navijača Reala. Sigurno da Žoze ima dovoljno inteligencije i trenerke lukavosti da spremi nešto sasvim nova ali je teško poverovati da će druga strana da se toliko opusti, pa da ne spremi kontra taktiku.Teže će biti Žozeu pošto će biti na tribinama a njegov pomoćnik Karanka će verbalno komandovati timom.

Povezana vest:  Terzić: Ostajem da služim Zvezdi, imam podršku

MOGUĆE POSTAVE

BARSELONA: Valdes – Alveš, Pike, Maskerano , Pujol – Buskets, Ćavi, Kejta – Inijesta, Mesi – Vilja.

REAL MADRID: Kasiljas – Arbeloa, Karvaljo, Raul Albiol, Marselo – Lasana Dijara, Ćavi Alonso, Kedira – Ozil, Di Marija – Ronaldo.