guardiola_KZN

Gvardiola: Pamtite nas kao tim koji je milina gledati

Trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je da bi voleo da navijači širom sveta aktuelnog prvaka Lige šampiona pamte kao tim koji je milina gledati.

-Način na koji smo pobedili u finalu je impresivan. Nisam ja tu šef, meni je čast da predvodim takve igrače, a Meši je najbolji fudbaler kojeg sam gledao i bez njega bi bili drugi tim – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Učesnik prvog Mundijala umro u 100. godini

On je istakao da je Mančester Junajted ove godine napravio „veliki posao“, ali da je Barselona ovaj put igrala mnogo bolje nego u finalu u Rimu pre dve godine.

Španski stručnjak je dodao da će još jednu godinu biti na klupi Barselone, kao i da treba da se odmori, jer je reč o stresnom poslu.

Povezana vest:  SP JAR, Danas na Svetskom prvenstvu

Trener Mančester Junajteda Aleks Ferguson nije samo bio ražočaran porazom u finalu Lige šampiona, već i načinom na koji ih je protivnik nadigrao.

-Ovo je najbolji klub protiv kojeg sam ikada igrao. Svaka im čast, igraju vrhunski i uživaju u tome. Ubili su nas u pojam sa beskonačnim dodavanjima, a Mesija je jednostavno nemoguće zaustaviti – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Fudbaleri Čelsija u seriji "Simpsonovi"