aleksandar_jankovic

Aleksandar Janković: Igrači motivisani i nestrpljivi

 

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je danas da su njegovi igrači motivisani i da željno očekuju početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.

-Sve nam je jasno što se tiče nas i protivnika. Za to su nam poslužile prethodne prijateljske utakmice. Motivisani smo i željno očekujemo početak takmičenja“, kazao je Janković novinarima u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Mlada reprezentacije Srbije sastaće se u petak u 16.30 u Novom Sadu sa selekcijom Severne Irske, dok će četiri dana kasnije u isto vreme u Užicu igrati protiv Farskih Ostrva.

Povezana vest:  Adrijan Mutu: Spreman sam odmah da napustim Fiorentinu

-Imamo sitnih problema sa povredama Nemanje Kojića i Luke Milivojevića, ali to ne bi trebalo da bude ništa ozbiljno – rekao je Janković.

Selektor „orlića“ je ocenio da su najave o igri njegove ekipe „dosta pompezne“.

-Priča se da ćemo igrati ovako ili onako, ali smatram da je to nepotrebno. Utakmica je za četiri dana i sud ćete doneti na osnovu onoga što budete videli na terenu. Trudićemo se da igramo uvek istim žarom i intenzitetom, na pobedu – kazao je Janković.

Povezana vest:  Disciplinska komisija razmatra incident na stadionu Zvezde

On je dodao da ne razmišlja o tome da li je pažnja javnosti vise usmerena ka reprezentativnim selekcijama Srbije, posle poraza Crvene zvezde i Partizana u međunarodnim utakmicama.

-Ne razmišljam preterano o okolnim stvarima. Neuspeh u prošlim kvalifikacijama sam je po sebi pritisak – kazao je Janković.

-Uvek biram igrače koji su sposobni za uspehe i mislim da ne treba da postoji veći pritisak nego što je igranje za nacionalni tim – dodao je.

Povezana vest:  EURO 2012, Del Boske: Sve smo jači, idemo na pobedu u poslednjem kolu

Mlada reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za EP 2013. Godine takmiči se u grupi 4, sa Severnom Irskom, Farskim Ostrvima, Danskom i Makedonijom.

Reprezentacija Severne Irske posle dve utakmice nalazi se na vodećoj poziciji sa četiri boda, dok selekcija Farskih Ostrva ima jedan bod posle dva meča. Ostale reprezentacije još nisu počele takmičenje.