tosic_1_cz_ren

Tošić i Tomović: Čekaju nas teški mečevi

 

Reprezentativci Srbije u fudbalu ocenili su danas da ih očekuju dve „izuzetno važne“ utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. Izabranici selektora Vladimira Petrovića u petak u Belfastu igraju protiv Severne Irske, dok će četiri dana kasnije u Beogradu dočekati Farska Ostrva.

-Nemamo pravo na grešku. Sa šest bodova dolazimo do dobre pozicije i lepe uvertire za naredne utakmice – kazao je Nenad Tomović novinarima u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Vacke: Klop može da osvoji titulu u Premijer ligi

Za odbrambenog fudbalera italijanskog Lečea sezona još nije počela, pošto je 1. kolo italijanske Serije A prošlog vikenda odloženo zbog štrajka igrača.

-Baš se odužio pripremni period. Možda je i bolje što je početak italijanskog prvenstva odložen, jer je trebalo da igramo protiv Intera – ocenio je Tomović.

On je dodao da je prijateljski meč Srbije u Moskvi, protiv Rusije 10. avgusta, pokazao „gde smo i šta možemo“.

-Iako poraz od 0:1 nije dobar, video se određeni napredak – rekao je Tomović.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Fudbaleri Irske: U sjajnoj smo poziciji

Fudbaler Crvene zvezde Duško Tošić, koji je rekao da će uskoro postati član španskog Betisa, kazao je da mu je drago zbog povratka u nacionalni tim posle dve godine pauze.

-Samo ja znam kako mi je bilo i koliko je teško vratiti se u reprezentaciju. Drago mi je što sam ponovo tu – kazao je Tošić.

On je dodao da reprezentaciju Srbije očekuju dve „teške utakmice“ i da bi dobri rezultati protiv Severne Irske i Farskih Ostrva „mnogo značili“.

Povezana vest:  Bajković: Naftan je ozbiljna ekipa

Srbija je trenutno četvrta na tabeli Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, sa osam bodova iz šest mečeva. Vodeća je Italija sa 16 bodova, dok Slovenija ima 11 i meč više, a Severna Irska devet bodova. Reprezentacija Estonije nalazi se na petom mestu sa sedam bodova iz isto toliko utakmica. Poslednja je selekcija Farskih Ostrva sa četiri boda iz osam mečeva.