branko_brnovic_sel_cg

NOVI SELEKTOR NA KLUPI CRNE GORE

Brnović: Verujem u plasman na EURO!

 

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, treći od nezavisnosti, Branko Brnović kazao je danas da veruje da će izabrani tim postići uspeh u preostale dve utakmice i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. On je u prvom obraćanju medijima od kada je postao selektor naglasio da ne bi preuzeo funkciju da ne veruje u uspeh.

-Verujem u plasman na Evropsko prvenstvo. Da ne verujem ne bih bio ovde, bez obzira što je za mene biti selektor Crne Gore velika čast. Ne bih se prihvatio funkcije da ne verujem u uspeh u poslednje dve utakmice – rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

On je na funkciji selektora nasledio Zlatka Kranjčara, koga je Izvršni odbor u četvrtak smenio.

Povezana vest:  Srbija zadržala 32. mesto na FIFA rang listi

-Svi bi mi voleli da nije došlo do smene Kranjčara i da imamo pet bodova više. Drago mi je što sam sarađivao sa Zoranom Filipovićem i Kranjčarem, stekao sam veliko iskustvo koje će pomoći u daljem radu. Verujem u sebe i igrače koje predvodim, da imaju ljudske i fudbalske kvalitete i nadam se uspehu – kazao je Brnović.

On smatra da Crnoj Gori u duelima sa Engleskom i Švajcarskom neće biti lako, navodeći da će pokušati da iskoristi „dobre stvari“ iz prvog dela kvalifikacija.

-Pokušaću da sve ono što je bilo dobro u prvom delu kvalifikacija iskoristim u naredne dve utakmice, a eliminišem loše iz mečeva sa Bugarskom i Velsom. Siguran sam da ću uspeti u tome. Bilo je i loših stvari, da ih nije bilo ne bi izgubili pet bodova – kazao je Brnović.

Povezana vest:  Venger: Moj posao u Arsenalu je siguran

On je najavio da će biti promena u stručnom štabu, navodeći da je u pregovorima sa dvojicom trenera.

-Njihova imena i epilog biće poznati u narednih nekoliko dana. Trener golmana Dragoje Leković ostaje sigurno, a dvojica će biti novi. To su bivši fudbaleri, jedan je od njih trenutno u inostranstvu. Pregovaramo, ukoliko pristane bićemo jaki u stručnom štabu – rekao je Brnović.

On je kazao da je zadovoljan načinom kako su reprezentativci prihvatili njegovo imenovanje za selektora.

-Saopštili su mi da im je žao što je došlo do smene, ali da im je drago što sam imenovan za naslednika Kranjčara. Iskreno nisam iznenađen, ali možda malo i jesam koliko su dobro odreagovali, posebno njihovom najavom da će dati maksimum da odradimo kvalifikacije do kraja na pravi način – rekao je Brnović.

Povezana vest:  Miloš Dimitrijevic: Uz Delije je sve moguće!

On je istakao da ga brine što sedam igrača ima po jedan karton.

-Pitanje da li da svi igraju, ili da nekog odmorim za Švajcarsku. Nećemo se predati ni protiv Engleske, ići ćemo na tri boda, ali pitanje sa kojim timom – rekao je Brnović.

On je kazao da je zadovoljan saradnjom sa Kranjčarem, navodeći da će on sigurno imati bolju saradnju sa saradnicima nego što je doskorašnji selektor imao sa njim.

-Postoji i dalje opcija direktnog plasmana, baraža i treća o kojoj ne razmišljam. Nema šanse da do nje dođe – rekao je Brnović.

On će na klupi Crne Gore debitovati 7. oktobra duelom sa Engleskom u Podgorici. Crnogorska selekcija dva kola pre kraja kvalifikacija zauzima drugo mesto.