goran_stevanovic_trener_fk_partizan

Stevanović: Gana će biti šampion Afrike

 

Selektor fudbalske reprezentacije Gane Goran Stevanović izjavio je večeras da ta ekipa ima kvalitet da osvoji titulu na Kupu afričkih nacija.

-Spremni smo za trofej. Navijači u Gani bi trebalo da nam veruju, da se mole za naš uspeh i na kraju da se raduju – rekao je Stevanović novinarima u glavnom gradu Gabona, Librvilu.

Povezana vest:  Nastavlja se "rat" Balaka i Lama oko kapitenske trake

Finale Kupa nacija igra se 12. februara u Librvilu, a FS Gane obećao je igračima i stručnom štabu bonus od 200.000 dolara u slučaju osvajanja titule kontinentalnog šampiona.

-Imamo mnogo razloga da budemo optimisti. Možda nismo igrali fantastično u prvoj fazi, ali smo bili najbolji u veoma teškoj grupi. Sutrašnje četvrtfinale sa Tunisom će biti posebna utakmica za nas i igrači su veoma motivisani – naveo je Stevanović.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, GRUPA F, Fudbalski savez Novog Zelanda osnovan 1891.

Srpski trener dodao je da je Kup nacija veoma teško i zahtevno takmičenje.

-Nama je važna pobeda, a ne da ostavimo dobar utisak. Senegal je igrao lep fudbal, pa je završio kao poslednji u grupi i bez bodova. Tunis i Obala Slonovače možda igraju pametnije od nas, ali verujemo u uspeh – istakao je bivši trener Partizana.

Povezana vest:  Kraj pobedničke serije i za Sevilju i za Barselonu

Stevanović je dodao da veruje da će titulu prvaka Afrike osvojiti ekipa koja ima „najdužu“ klupu. Selekcija Gane sutra od 20 sati u Fransvilu igra protiv Tunisa u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija.