ivica_olic_bajern

LIGA ŠAMPIONA

Bajern ponovo bolji od Olimpika sa 2:0

 

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanšu na svom terenu pobedili Olimpik iz Marselja sa 2:0. U prvoj utakmici, 28. marta u Francuskoj, bilo je takođe 2:0 za Bavarce.

Bajern će u polufinalu igrati protiv pobednika duela APOEL – Real Madrid, koji se igra sutra u Madridu. U prvoj utakmici Real je pobedio sa 3:0. Pobedu Bajernu večeras je doneo Ivica Olić, koji je bio strelac u 13. i 37. minutu.

Povezana vest:  Di Karlo ponovo trener Kjeva

Napadač domaćeg tima oba gola postigao je iz protivničkog peterca. Prvi posle centaršuta Franka Riberija sa desne, a drugi posle dodavanja Davida Alabe sa leve strane. Bajern je u prvom poluvremenu mogao i do ubedljivije prednosti, ali je šut Tonija Krosa u 33. minutu sa oko 25 metara pogodio stativu.

Igrači Olimpika pretili su uglavnom šutevima sa distance, a istakao se pokušaj Stefana Mbie u 18. minutu, kada je odlično intervenisao golman Bajerna Manuel Nojer. Domaći fudbaleri nastavili su da kontrolišu igru i u drugom poluvremenu, dok gosti nisu uspeli da pronađu način da ublaže poraz.

Povezana vest:  Mesi bacio Real na kolena, Barselona ponovo u igri

Bajern će prvi meč polufinala igrati 17. aprila u Minhenu, a revanš osam dana kasnije u gostima.