nemacka_logo copy

DFL povećava zaradu od TV prava za više od 50 odsto

 

Uprava nemačke fudbalske lige (DFL) objavila je danas da će joj prihodi od prodaje televizijskih prava porasti za više od 50 odsto uz novi ugovor za četiri sezone, koji stupa na snagu sledeće godine. DFL je objavio da novi ugovor počinje sezonom 2013/14. i traje do kraja sezone 2016/17. Glavni igrači nisu promenjeni, pošto je televizija Skaj zadržala prava direktnih prenosa, dok je ARD zadržao pravo na prikazivanje najzanimljivijih detalja utakmica.

Povezana vest:  Napoli ne odustaje od Lige šampiona

U saopštenju DFL navodi se da će novi ugovor doneti ukupno oko 2,5 milijarde evra, što je u proseku oko 628 miliona godišnje. Trenutnim ugovorom liga zarađuje u proseku 412 miliona godišnje. Skaj Dojčland je do sada imao prava za televizijske prenose prve dve nemačke lige, a u novom ugovoru dodao je i prava za prenose putem interneta i prenosnih uređaja.

Povezana vest:  Smoling: Igranje sa Vidićem je neprocenjivo iskustvo

Ta televizija navela je da će prosečno plaćati godišnje 485,7 miliona evra. Izvršni direktor DFL-a Kristijan Zajfert rekao je da novi ugovor „donosi klubovima više ekonomskog manevarskog prostora nego ranije“.