abidal

Ćavi: Abidal na terenu u novembru

 

Fudbaler sredine terena Barselone Ćavi Ernandez rekao je danas da bi defanzivac Erik Abidal, koji je u aprilu imao transplantaciju jetre, mogao u novembru da se vrati na teren.

-On je zaista neverovatan, čovek za primer u svakom pogledu. Veliki je profesionalac, svaki dan je u teretani, i ujutru i uveče. Neću da kažem da se sigurno vraća u novembru, ali postoji realna šansa da bude u tom mesecu – kazao je Ćavi španskim medijima.

Povezana vest:  141. VEČITI DERBI, Kaluđerović: Kaznili naše promašaje

Abidal je na transplantaciju morao da ode pošto mu se vratio tumor na jetri. Prema Ćavijevim rečima, francuski fudbaler je pravi idol za mlađe generacije.

-On je zadužen za atmosferu u svlačionici, Abidal je taj koji uvek pušta muziku. Čini se da je sada srećniji nego ranije – dodao je Ćavi.

Povezana vest:  Pobede Čukaričkog i Radničkog, remi Spartaka i Vojvodine

Pored Abidala, Ćavi je istakao Havijera Maskerana i rezervnog golmana Hozea Pinta kao ljude koji na poseban način doprinose dobroj atmosferi u ekipi.

-Maskerano je takođe sjajan primer. Odlično trenira, navikao se na naš klub. On je pravi lider, na terenu i van njega. Tu je i Pinto, vanserijski čovek bez kojeg bi bilo mnogo drugačije u našoj svlačionici – zaključio je Ćavi.

Povezana vest:  Oliver Kan: Zadovoljstvo je gledati špansku igru