jovana_crnogorac_u_kini

Jovana Crnogorac deseta u Kini
 
Jovana Crnogorac biciklistkinja BK Novi Sad zauzela je 10. mesto u trci na planinskim biciklima “Gujang trofej” u Kini u disciplini kros kantri  na kružnoj stazi.
U muškoj konkurenciji dvojica srpskih biciklista Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog  i Aleksa Marić iz Crvene zvezde su na polovini trke imali preko dva minuta zaostatka i u tom trenutku, na pozicijama oko 30. mesta su je i završili.
I muškarci i žene su vozili 12 krugova po kilometar.
– Jovana je startovala iz prvog reda sa startnim brojem 8. U prvom krugu je bila šesta i vozila se u koloni sa vodećima. Nije se dobro zagrejala i nije se prilagodli na vremensku razliku, tako da je to  koštalo nekoliko pozicija. Na polovini trke je bila 10. i tako je ostalo do kraja. Konkurencija je jaka kao što smo i očekivali, Jovana je dokazala još jednom da je dorasla velikim trkama i da će rezultati u budućnosti biti još bolji – rekao je selekor Sbrija u planskom bcikliѕmu nemanja vajs. – Drugog dana  se vozi C-1 trka klasičan olimpijski kros kantri i nadamo se dobrim rezultatima. Organizacija je izvanredna, od samog dočeka na aerodromu, hotela, ceremonije otvaranja i predstavljanja ekipa. Sve je kao da  su u pitanju male olimpijske igre. U celom Gujangu sve je podređeno trci i takmičarima. Trku je svečano otvorio predsedik UCI Pat Mekvejd.

   

Povezana vest:  Kasa završio na 12. mestu u Turskoj