sasa_ilic_partizan20. KOLO JELEN SUPER LIGA

Crno beli žele novu pobedu

 

Brđani su već stavljeni ad akta, a pred cno-belima je „operacija Novi Sad“. Sve je podređeno derbiju u sredu na Karađorđu, pa su i treninzi tako profilisani, posebno taktičko uigravanje. Trener Stevanović je odlično logistički pokrio Vojvodinu, pa je tako dobio analitičke podatke od trojice trenera, koji su ih posmatrali, a tu su i neizbežni DVD mediji. Uglavnom, Vojvodina je shvaćena toliko ozbiljno, kao da se radi o Mančester Junajtedu.

Uostalom, i trener Partizana je izrekao komplimente na račun „Lala“ rekavši da se radi o izvanrednom timu, iako su trenutno u lošoj rezultatskoj seriji, što naravno, ne mora ništa da znači kada je derbi u pitanju, jer tu odlučuje inspiracija i trenutna forma.

Povezana vest:  Švedski igrač Durmaz žrtva rasističkih uvreda posle utakmice s Nemačkom

I „povratnik“ u prvi tim Almami da Silva Moreira ima visoko mišljenje o Vojvodini:

-Mečevi protiv Vojvodine su oduvek bili teški za nas, barem otkad sam ja u Partizanu, pogovotovo u Novom Sadu. Daćemo sve od sebe da odigramo dobro ovu utakmicu i osvojimo tri boda, jer ovu priliku koja nam se sada ukazala posle poraza rivala u Kragujevcu, ne bi smeli da prokockamo. Znam samo jedno sigurno, a to je da će naši navijači opet ispuniti stadion u Novom Sadu, dati nam veliku podršku i ne smemo ih izneveriti…

Povezana vest:  Venger protiv dodele Zlatne lopte najboljem fudbaleru sveta

Što se tiče nastavka „trke udvoje“ Moreira smatra:

-Verujemo u svoje snage i kvalitet, jer imamo najbolji i najiskusniji tim u ligi, ali smo svesni da neće biti lako i po treći put biti prvi na cilju. Međutim, ovakvu šansu ne bi smeli da prokockamo, posebno što se poslednji derbi igra kod nas i tada bi mogli da napravimo odlučujući korak ka tituli. Do tada, treba samo da mislimo na nas i naše protivnike, da skupimo što više bodova, a da konkurenta iz Ljutice Bogdana istisnemo iz naše svesti.

Jedan od recepata kako treba igrati je utakmica sa “Brđanima” na kojoj je ispoljena visoka efikasnost:

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Reprezentacija Australije prva stiže u Južnu Afriku

– Najbolje je u fudbalu kad se spoje dobra igra i što više lopti u mreži protivnika iz što manje šansi, a baš smo to izveli protiv „Brđana”. Treba samo da nastavimo u sličnom ritmu.

A o “zajedničkom nastupu” sa Sašom Ilićem Moreira kaže:

-Uvek sam govorio da volim da igram sa svima u klubu, a posebno sa majstorom kao što je Saša, ali neka o tome bolje daju ocenu navijači. Nikad nisam razmišljao o tome da li ja i Ilić možemo zajedno. Mislim da je to više bila tema na kojoj su novinari insistirali. Mi se ovde time nismo ni bavili.