dejan_lekic_fk_cz20. KOLO JELEN SUPER LIGE

Važna pobeda Zvezde

 

Crvena zvezda – Smederevo 2:1

Na stadionu Crvene zvezde odigrana je poslednja utakmica 20. kola Jelen super lige Srbije gde su se sastali fudbaleri Crvene zvezde i Smedereva.

Posle teške borbe I neizvesne utakmice slavila je domaća ekipa koju predvodi Ratko Dostanić koji je kako tako ubeležila važna tri boda za ostanak na liderskoj poziciji na tabeli.

 

STADION: Marakana.

GLEDALACA: 7500.

SUDIJA: Vujović Majo, pomoćnici: Stepanović Radovan i Vukelić Rade.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Savić, Vilotić, Reljić, Isah, Savio, Lazetić (kap.), Kadu, Jevtić i Lekić.

SMEDEREVO : Ranković, Lukić, Atanacković, Miović, Gegić, Mitrović, Živković, Todorov, Mladenović, Jovanović, Rakić.

 

Utakmica je počela, Jevtić i Lekić kreću sa centra.

Prvih 5 minuta se odvija na sredini terena, bez prilika za gol.

I po isteku 10. minuta, ista situacija na terenu. Naši igrači napadaju, ali bez šansi.

12. minut, prva i dobra prilika za nas posle kornera sa desne strane koji je izveo Lazetić. Najviši u skoku u sredini je bio Savić, odličan udarac glavom, ali Ranković vrhovima prstiju brani i odbija loptu do Jevtića, koji pokušava iz „mrtvog ugla“, a lopta odlazi preko gola.

14. minut, brz napad naših igrača završava Lazetić udarcem sa 10 metara iskosa sa dense strane, lopta je išla pod prečku, ali golman gostiju i ovoga puta brani i šalje loptu u korner, posle kojeg nije bilo nove prilike.

Povezana vest:  FIFA daje svim članicama ukupno 200 miliona dolara

ratko_dostanic_trener_fk_crvena_zvezda17. minut, slobodan udarac sa desne strane na nekih 20 metara posle faula nad Lekićem, Kadu odlično šutira, ali lopta zavšrava u maloj mreži, ali sa spoljne strane.

24. minut, napad po levoj strani, lopta dolazi do Kadua, koji centrira na Jevtića na nekih 7-8 metara od gola, ali njegov udarac glavom ide malo preko prečke.

26. minut, žuti karton za golmana Rankovića, koji je „na vreme“ počeo da odugovlači sa vremenom.

28. minut, fenomenalan napad po desnoj strani, nekoliko ramenjenih pasova Lazetića i Kadua, centaršut u sredinu na Lekića, ali je naš napad bio kratak za korak.

GOL! 1:0, 32. minut. Lukić je srušio Kadua u situaciji jedan na jedan na petercu i dobio samo žuti karton kao poslednji igrač odbrane. Najstrožu kaznu izvodi upravo Kadu, lopta pod prečku i to je pravovremeno vođstvo za crveno-bele.

36. minut, još jedan odličan napad preko Kadua, lopta u prostor za Jevtića, koji odigrava povratan pas za Kadua, koji šutira iz prve sa nekih 10 metara, ali je njegov udarac izblokiran i lopta odlazi u korner.

Povezana vest:  Mesi: Nije gotovo, prirodno je da se priča o suđenju

37. minut, novi dobro izveden korner Lazetića sa desne strane, Lekić je najviši u skoku, a golman i ovoga puta uz dosta napora brani i šalje loptu u novi korner, posle kojeg nije bilo nove prilike.

41. minut, žuti karton za Isaha zbog faula nad Jovanovićem.

44. minut, žuti karton za Todorova posle faula i prigovora.

Kraj prvih 45 minuta.

Počinje drugo poluvreme.

50. minut, Lukić je startovao nad Kadua, koji je bio u prodoru, ali ipak naš igrač dobija žuti karton zbog, kako sudija kaže, simuliranja.

53. minut, centaršut Isaha sa desnog boka, skače Savio i udara loptu glavom, ali ista odlazi pravo u ruke golmana gostiju.

55. minut, precizan centaršut Kadua sa leve strane, pravo na Lekićevu novu, ali udarac našeg napadača iz prve ide pravo u golmana.

56. minut, žuti karton za Atanackovića, koji je faulirao Ninkova sa leđa.

57. minut, prva izmena kod gostiju, Ranković menja Rakića.

1:1, 63. minut, Mladenović se našao u situaciji jedan na jedan posle neuspele ofsajd zamke, Stamenković odlično brani njegova oba pokušaja, ali na loptu naleće Živković i šalje loptu u praznu mrežu.

Povezana vest:  Čović: Negativna kampanja me podstiče na eventualnu kandidaturu

67. minut, prva izmena kod nas, kapitena Lazetića menja Lazović.

68. minut, prodor Ninkova po desnoj strani, centaršut u sredinu na Jevtića, ali se lopta odbija od našeg napadača, u nastavku dolazi do Lazovića, koji takođe šalje loptu u sredinu, ali golman hvata loptu.

GOOL! 2:1, 73. minut. Dug napad naših igrača, prvo centaršut Ninkova sa desne strane, lopta dolazi do Savia skroz na suprotnu stranu posle čega je usledio novi centaršut u sredinu, pravo na glavu Lazovića, koji veoma precizno pogađa gol i dovodi Zvezdu do nove prednosti.

74. minut, žuti karton za Lazovića zbog šutiranja lopte posle prekršaja.

75. minut, druga izmena kod nas, Trifunović menja Kadua.

82. minut, druga izmena kod gostiju, Jovanovića menja Stojanović.

85. minut, poslednja izmena kod nas, Lekić izlazi, Bogdanović ulazi.

86. minut, žuti karton za Savio zbog prigovora.

88. minut, poslednja izmena i kod gostiju, Bojatović ulazi, izlazi Mitrović.

90. minut, žuti karton za Ninkova zbog faula nad Živkovićem.

Utakmica je produžena za 3 minuta.

90. + 1. minut, umalo da Živković iskoristi nesporazum Ninkova sa Stamenkovićem, ali je njegov udarac iz klizećeg starta završio pore gola.

Kraj utakmice.