michael_platini_1Ukrajina na korak od oduzimanja EP, Platini dao dvomesečni ultimatum

 

Predsednik UEFA Mišel Platini dao je Ukrajini dvomesečni ultimatum u kojem mora dokazati da je sposobna nadoknaditi zaostatak u pripremama za suorganizaciju Evropskog prvenstva 2012.

-Ukrajina ima dva meseca da pokaže šta može. Više ne možemo gubiti vreme – rekao je, između ostalog, Platini posle sastanka s ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem na kraju dvodnevne posete četiri grada – Donjecku, Harkivu, Ljvivu i Kijevu, u kojima bi Ukrajina trebala ugostiti najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Povezana vest:  Lalatović: Ne opterećujemo se prvim mestom

Platini je u ponedeljak izrazio sumnju da Ukrajina može držati korak sa suorganizatorom Poljskom u kojoj radovi na četiri stadiona – Varšava, Poznan, Gdanjsk i Vroclav za sada napreduju prema planu. Radovi na stadionima u Donjecku i Harkivu dobro napreduju, ali problematični su stadioni u Ljvivu, gde su radovi trenutno stali, kao i Kijevu, gde su u velikom zaostatku.

Povezana vest:  Mihajlović zvanično u Bolonji do 2022.

Platini je na kraju rekao da i dalje veruje da će Ukrajina uspeti ispuniti sve zahteve, ali da su mu bile potrebne garancije vlasti kako će stvarno tako biti.