Paolo MaldiniMaldini: Patim jer je uništen veliki Milan

Legendarni kapiten Milana Paolo Maldini rekao je danas da je besan i razočaran zbog teškog stanja u kome se nalazi njegov bivši klub.
-U meni postoji bes i razočarenje, ne zbog rezultata ili toga što je klub u poslednje vreme bio 10. ili 11. na tabeli, već zbog osećaja da su bacili sve što je naporno stvarano. Izluđuje me kada vidim da je sve uništeno- rekao je Maldini za Gazetu.
Milan ove sezone beleži loše rezultate, a novo nezadovoljstvo navijača izazvao je poraz (4:2) od Parme prošlog vikenda na San Siru.
-Možda će neko reći da pljujem u tanjir iz koga sam jeo, ali to nije tačno. Patim jer vidim Milan u ovakvom stanju. Imam dva sina koji igraju za mlađe kategorije, jedan je na pozajmici u Breši, osećam se kao deo kluba. Nije na meni da kažem da li bi Galijani trebalo da ide ili ostane. Ne znam ni da li Barbara Barluskoni može da vodi Milan. Zavisi od toga ko je oko nje, ali ne mislim da je ekspert u fudbalu – poručio je Maldini.
Dugogodišnji kapiten Milana dodao je da je evidentno da rosoneri ne mogu da se takmiče sa Juventusom i da više nisu među 10 najboljih timova u Evropi.
-Mnogi igrači sa pobedničkim mentalitetom su otišli. Ne postoji projekat i jasan cilj, gleda se samo sadašnjost, ne šta donosi sutra. Pojačanja bi trebalo da se dovode kako bi odgovarala igri, a ne samo oni koji su slobodni agenti. Bajern i Real rade odlično. Juventus je na vreme shvatio i reorganizovao se, koristeći grupu Italijana koji znaju da dođu do uspeha – rekao je Maldini.
On je dodao da sadašnji trener Klarens Sedorf, koji je na pola sezone zamenio Masimilijana Alegrija, nema dovoljno iskustva da vodi tim, ali da on ne snosi krivicu za loše igre ekipe.
Maldini je celu 25-godišnju igračku karijeru proveo u Milanu, za koji je odigrao 902 utakmice, postigao 33 gola i osvojio sedam titula u Seriji A i pet trofeja u Ligi šampiona.
Dres reprezentacije Italije nosio je 14 godina i za to vreme na 126 utakmica postigao sedam golova.

Povezana vest:  Venger: Bajern nije spreman za osvajanje LŠ