Klub Detroit Pistons pojačao se danas srpskim centrom Bobanom Marjanovićem s kojim je sklopio ugovor od 21 miliona dolara, na tri godine.

Detroit je ugovor s Marjanovićem, visokim 222 santimetra i teškim 132 kilograma, sklopio pošto je ponuda San Antonio Spursa bila slabija od Detroitove.

-Smatramo da će nam on doneti potpuno novu dimenziju – rekao je predsednik i trener Pistonsa Sten Van Gandi.

Pistonsi mogu da Marjanovića upare s centrom Andreom Dramondom, visokim 213 santimetara, te bi jedan od njih mogao biti napadač. Marjanović se raduje što će igrati s Dramondom.

Povezana vest:  Morinjo: Teri će potpisati novi ugovor

-On je jedan od najboljih igrača u ligi – rekao je Marjanović.

Marjanović je većinom u NBA igrao prošle sezone kao „ruki“ u San Antoniju, s prosečnim učinkom od 5,5 poena, 3,5 ribaunda i 9,4 minuta u igri na 54 utakmice, od kojih je na pet bio u početnoj postavi. Svoj najbolji učinak od 22 poena je postigao aprila ove godine protiv Dalasa, ai decembra prošle godine protiv Finiksa je postao prvi igrač u istoriji Spursa sa 12 ribaunda za 15 minuta.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dobar učinak Raduljice i pored poraza Milvokija

-On je jedan od najboljih skorera i ribaundera u ligi – rekao je Van Gandi.

-Ima sjajne šake. On može da odlično igra na raznim pozicijama. A pošto je toliko krupan može da brani obruč koša.

Marjanović koji će avgusta napuniti 28 godina, trostruki je MVP Super lige Srbije i odigrao je 220 medjunarodnih utakmica. Direktor Pistonsa Džef Bouer je rekao da je nekoliko skauta pribavilo analize o njemu u inostranstvu i u NBA.

Povezana vest:  Radonjić: U Zadru uvek teško

-On već ima širok opus, a tek će još rasti – rekao je Bouer.

Mladi tim Detroita raste u tim kalibra za plej-of.

Pistonsi imaju maksimalan, petogodišnji ugovor od 130 miliona dolara s Dramondom i očekuje se da s njim sklope i novi. Nedavno su sklopili ugovore sa bekom Ajšom Smitom i s napadačem Džonom Leuerom što je njihovoj selekciji dodalo dubinu.

-Bukvalno imamo čitavu selekciju spremnu za bar tri naredne godine“, rekao je Van Gandi. „Smatramo da je to grupa koja će zajedno rasti.