Besplatna škola košarke Marine ;Maljković ;otvorena je danas u osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“ u Višnjičkoj banji, gde će devojčice osnovnoškolskog uzrasta moći da treniraju od narednog vikenda.

Kako se u navodi u saopštenju, ;Pokret za žensku košarku ;Marina ;Maljković ;je tako otvorio školu na sedmoj lokaciji u Beogradu, a ukupno osmoj u Srbiji, na kojima će devojčice osnovnoškolskog uzrasta moći besplatno da treniraju košarku po programu selektorke ženske reprezentacije Srbije.

„I juče u Kraljevu na utakmici reprezentacije i danas ovde u Višnjičkoj banji potpuno sam oduševljena kada vidim ovoliko interesovanje za košarku među devojčicama. Drago mi je da možemo da im pružimo mogućnost da besplatno treniraju i da im pokazujemo sve one lepe stvari koje iz košarke mogu da iskoriste u životu“, rekla je Maljkovićeva.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan pobedio FMP Železnik

„Dokle god u nama ima entuzijazma i dokle god imamo veliku podršku naših prijatelja, radićemo na tome da devojčicama obezbedimo što bolje uslove za razvoj“, dodala je ona.

Otvaranju nove škole prisustvovalo je preko sto devojčica, a tom prilikom Pokret za žensku košarku Marina Maljković obeležio je Međunarodni dan prava deteta.

„Drago mi je da imamo još jedan lep povod za okupljanje, a to je praznik koji mi slavimo gotovo svakodnevno. Naš zadatak je da devojčicama omogućimo njihovo pravo na igru i mislim da smo veoma uspešni u tome. Dečiji osmesi prilikom dolaska na trening i još veselije raspoloženje po završetku treninga su pravi pokazatelj“, rekla je Maljkovićeva.

Povezana vest:  Čović još dve godine u Crvenoj zvezdi

„Zahvaljujem se predstavnici Unicefa Vesni Savić Đukić što je došla ovde da zajedno sa nama obeleži ovaj veliki dan i pozivam sve ljude da podržavaju akcije koje Unicef sprovodi u Srbiji“, dodala je selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije. ;

Besplatna škola košarke održavaće se u školi „Milena Pavlović Barili“ za devojčice od prvog do četvrtog razreda subotom i nedeljom od 15.00, a za devojčice od petog do osmog razreda subotom od 15.45 i nedeljom od 16 časova.

Povezana vest:  KUP BIH, Igokea poslednji polufinalista Kupa