Trener košarkaša Bamberga Andrea Trinkjeri rekao je večeras da veruje da će se Crvena zvezda plasirati u četvrfinale Evrolige.

-Jako mi se svidja Zvezda, koja ima fantastičnu sezonu. Zvezda, uz Fenerbahče igra daleko najbolju odbranu u Evropi. Zajedno su mnogo godina i biće veoma teško onome ko na njih naleti – rekao je Trinkjeri novinarima posle utakmice u Beogradu.

Bamberg je izgubio od Zvezde sa 74:60 u 24. kolu Evrolige, a košarkaši nemačkog kluba su aplauzom ispraćeni iz hale „Aleksandar Nikolić“. Trinkjeri je istakao da će se Zvezda 100 odsto plasirati u četvrtfinale Evrolige.

-Ako se Zvezda ne plasira u četvrtfinale, to će biti rusvaj. Ne vidim kako to može da se desi. Ako se kaže da odbrana dobija velike utakmice, onda će oni dobiti – istakao je italijanski stručnjak.

Povezana vest:  Dragić u Kaha Laboralu

On je čestitao igračima crveno-belih, treneru Dejanu Radonjiću, navijačima i organizaciji na „zaista strašnoj sezoni“. Po njegovim rečima, novi format Evrolige „fantastičan“ za Zvezdu i njenu publiku jer nema „glupih utakmica“.

-Zvezda je ovu sezonu napravila pre tri godine i zato je veoma važna. Sledeća će biti drugačija, igrači će otići u bogatije klubove. Ovo je Zvezdina sezona, mora da udje u plej-of i biće zanimljivo – rekao je Trinkjeri.

Povezana vest:  Izraelski mediji: Macabi se uključuje u NLB ligu

Trinkjeri je rekao da su njegovi igrači pokazali da su tim u porazu od Zvezde jer su gubili sa 25 poena razlike, a došli na samo minus šest.

-Igrali smo veoma loše u prvom poluvremenu, iz sistema nas je izbacila intenzivna odbrana Zvezde. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, napravili veliki povratak i jedan dobar napad od potpunog preokreta. Još jednom smo dokazali da smo tim i da igramo bez obzira na to kakvo je stanje na terenu – rekao je on.

Po njegovim rečima, u Beogradu je svima teško, a posebno njegovoj ekipi.

Povezana vest:  Ministarka Marić ispratila mlade košarkaše na Kipar

-Veoma je teško igrati ovde, a za nas još teže. Teško je za Real, CSKA, Fenerbahče, a za nas još teže. Bilo je minus 25 i normalna ekipa bi mogla da pukne. Mi nismo pukli. Skupili smo se i vratili – rekao je Trinkjeri.

Njegova ekipa je ove sezone ostvarila osam pobeda u 24 kola, a Trinkjeri je rekao da je ekipa dobila „manje utakmica nego koliko vredi i radi“, ali da joj niko njih neće „pokloniti zbog čega mora da bude još bolja“.

Bamberg će u sledećem kolu gostovati Efesu, dok će Zvezdin protivnik biti Real u Madridu.