Košarkaši Crvene zvezde odlučivaće o plasmanu u četvrtfinale Evrolige u poslednjem kolu takmičenja, protiv Darušafake u Istanbulu, pošto je turska ekipa večeras zabeležila pobedu.

Darušafaka je u gostima posle produžetka pobedila Bamberg sa 99:97, i tako se izjednačila sa Zvezdom po broju pobeda. Šampion Srbije i Jadrana sutra igra protiv Uniksa u meču koji ne može da joj donese direktan plasman.

Bez obzira da li Zvezda sutra bude slavila ili izgubila, ako Darušafaka pobedi u poslednjem kolu, ići će dalje zbog boljeg učinka u međusobnim susretima ako oba tima budu imala isti broj pobeda.

Povezana vest:  Princ Vilijam preuzima zaduženja kraljice Elizabete II

Bamberg je danas dobro igrao u prvom poluvremenu, a 58 sekundi pre kraja je imao pet poena prednosti, ali je onda Vil Klajburn pogodio oba penala, da bi Luk Harangodi 24 sekunde pre kraja postigao trojku za izjednačenje 84:84.

Domaći tim je imao ceo napad. Darijus Miler je dugo držao loptu, a onda je šutirao sa vrha reketa za pobedu i promašio, tako da je meč otišao u produžetak.

Povezana vest:  Francuzi se namučili protiv Tunisa

Ekipe su se u dodatnih pet minuta smenjivale u vodjstvu, a ključni trenutak se desio u poslednjem minutu. Klajburn je prvo pogodio oba penala, a onda je posle odbrane dao koš za vodjstvo svog tima od tri poena, 97:94 54 sekunde pre kraja.

Bamberg je pokušao u preostalom vremenu da preokrene rezulat, ali nije uspeo.

Ranije danas Olimpijakos je u gostima izgubio od Efesa 77:69, što mu je bio treći poraz u poslednje četiri utakmice, ali bez rezultatskog značaja, pošto će atinski tim sa trećeg mesta ući u plej-of.

Povezana vest:  HRVATSKA, Košarkaški trener mogući osumnjičeni za ratne zločine

Efes je ovom pobedom potvrdio plasman u četvrtfinale.

Barselona je večeras pobedila Makabi sa 76:71 u meču koji nije imao rezultatski značaj.