Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji Jadranske lige protiv Cedevite, pošto su danas kao domaćini pobedili sa (16:27, 29:17, 21:10, 15:12). Serija se igra na tri pobede, a naredna utakmica je u utorak u 18.30, takodje u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Zvezda je ubedljivo pobedila, iako je gubila sa 15 poena razlike. Najefikasniji u srpskom klubu bio je Čarls Dženkins sa 20 poena, po 14 su postigli Ognjen Kuzmić i Nejt Volters, a Milko Bjelica 13. Utakmica je loše počela za domaću ekipu. Ništa u igri Zvezde nije funkcionisalo, što je Cedevita iskoristila i pre svega zahvaljujući Miru Bilanu posle svega tri i po minuta došla do prve dvocifrene prednosti na meču – 14:4.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultat današnje utakmice 14. kola i tabela

Postepeno su se razigrali Toni Katić, Luka Babić i Marko Tomas, što je Cedevitu odvelo do prednosti od čak 15 poena – 23:8. Trener crveno-belih Dejan Radonjić je pokušavao da pronadje petorku koja je bila spremna da odgovri na igru gostiju, a to je dobio uvodjenjem Voltersa i Bjelice.

Zvezda je u finišu prve i na početku druge deonice pronašla napadački ritam, ali zaigrala je čvršće u odbrani. Volters je imao nekoliko dobih odbrana, ali i proigravanja saigrača koji su bili precizni s distance, pa je tako Zvezda posle duže vremena imala jednocifren zaostatak – 20:29.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa, Majamija i Portlanda

Ekipa Dejana Radonjića nastavila je u istom ritmu, serijom 15:2, ali i glasnom podrškom u hali „Aleksandar Nikolić“ stigla je do preokreta 35:31.

Igralo se koš za koš u narendim minutima, da bi Cedevita ipak u finišu druge četvrtine nakon nesportske Voltersa, a potom i greške prilikom prenošenja na protivničku polovinu do poluvremena došla na samo poen zaostatka – 45:44.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago bolji od oslabljenog Klivlenda

Za razliku od prvog poluvremena, Zvezda je znatno bolje počela drugi deo meča, serijom 7:0 stigla je do vodjstva od 52:44. Cedevita nije imala napadačkog rešenja za čvrstu odbranu crveno-belih, ali i znatno bolju organizaciju napada koju su diktirali Dženkins i Volters.

Beogradski tim produžio svoju seriju na 15:3, kojom je stigao do vodjstva od 60:47 i praktično već tada rešio utakmicu. Zvezda je u poslednjoj deonici bila loša na početku, ali je brzo vratila veliku prednost i lako utakmicu privela kraju.