Košarkaši Srbije Vladimir Lučić, Milan Mačvan i Stefan Jović složni su u oceni da su u današnjoj utakmici protiv Velike Britanije na Evropskom prvenstvu odradili dobar posao i izrazili su nadu da će takmičenje u Grupi D završiti na prvom mestu.

„Nezgodna ekipa Velike Britanije ima malo agresivniju spoljnu liniju. Znali smo da ćemo biti ispražnjeni posle sinoćne utakmice koja se kasno završila, ali mislim da smo odradili dobar posao. Ostaje nam da se dobro pripremimo za poslednju utakmicu“, rekao je Vladimir Lučić novinarima posle meča.

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je treću pobedu u Grupi D, pošto je danas pobedila Veliku Britaniju sa 82:68 u četvrtom kolu i tako osigurala plasman u osminu finala EP.

Povezana vest:  Radonjić: Galatasaraj iskoristio iskustvo i kvalitet

„Rezultat možda i ne pokazuje pravu situaciju. Generalno, oni igraju izvanredno, dobro šutiraju, imaju brzo trčanje, ali uspeli smo da iskontrolišemo sve to. Uspeli smo da iskoristimo naše visoke igrače spuštanjem lopte pod koš. To je bitna stvar, jer smo popravili to u odnosu na meč s Rusijom. Zaslužena pobeda, sutra je dan odmora i spremamo se za Belgiju“, rekao je Jović.

Kapiten Srbije Milan Mačvan rekao je da je ekipa „ozbiljno shvatila“ meč s Britancima, kao i da je u ovom trenutku pružen maksimum.

Povezana vest:  EVROLIGA TOP REZULTATI, Rezultati trećeg kola i tabele Top 16 faze Evrolige

„Ima prostora da se napreduje. Planiramo da igramo dugo ovaj turnir. Treba da ispravimo neke greške, ako oćemo da se borimo za najviši plasman“, rekao je Mačvan.

On je dodao da je dobro što su igrači koji su u dosadašnjem toku turnira malo igrali imali veću minutažu na današnjoj utakmici protiv Britanije.

Srbija se posle današnje pobede nalazi u krugu reprezentacija sa skorom 3-1 i ukoliko posle petog kola bude poravnata sa Letonijom i Rusijom u osminu finala će kao prva u grupi.

„Neki rezultati od danas nam idu u korist i najvažnije je da se spremimo za duel sa Belgijancima. Razlika je da li dalje ideš sa prvog, drugog ili trećeg mesta s obzirom na razvoj situacije u grupi sa kojom ukrštamo. Trudićemo se da pobedom nad Belgijancima probamo da osvojimo to prvo mesto“, kazao je Lučić.

Povezana vest:  NBA rezultati, utorak 19. januar

Poslednju utakmicu u Grupi D selekcija Srbije igra u četvrtak od 16.15, a da bi bila prva u grupi potrebno je da pobedi Belgiju i da Letonija savlada Tursku.

„Ne bavimo se drugima, bavimo se se samo nama. Nama je bitno da pobedimo Belgiju“, rekao je Jović.

PHOTO: www.fiba.basketball/eurobasket/2017