lopta_u_kosuMetalac želi da ponovo izbori plasman u Superligu

 

Valjevski Metalac želi plasman u Superligu Srbije za košarkaše treću sezonu zaredom, rečeno je na današnjoj promociji tog kluba pred sutrasnji početak nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS). Novi trener valjevskih košarkaša Velimir Gašić rekao je da je ekipa „brižljivo selektirana“, te da se nada da će se uz plasman u Superligu Srbije afirmisati nekoliko mlađih igrača.

-Radili smo dobro dva meseca, odigrali 12 kontrolnih utakmica i deset dobili, pa se nadam da ćemo igrati košarku koja pleni gledaoce, kako u Valjevu tako i na gostujućim terenima – rekao je Gašić na promociji ekipe.

Povezana vest:  Gašić: Želimo da odigramo najbolje što možemo

On je dodao da će novo prvenstvo „u mnogo čemu biti kvalitetnije I zanimljivije od dosadašnjih“ temeljeći taj stav na saznanjima o sastavu ostalih ekipa u KLS, ali i na činjenici da „mnoge od njih (ekipa) još nisu okončale spisak pojačanja za novu sezonu“.

Gašić je rekao da će svih 14 licenciranih igrača Metalca imati svoju minutažu i priliku da pokažu koliko vrede. Nije isključio ni mogućnost eventualnih pojačanja tokom sezone uz uslov da igrač koji bi bio angažovan vredi više od postojećih snaga kojima valjevski prvoligaš trenutno raspolaže.

Povezana vest:  Vladimir Golubović pojačava Crvenu Zvezdu!?

U Metalcu su iz prošle sezone Marko Ljubojević, Milan Trtić, Stefan Birčević i kapiten Dejan Beljić. Pojačanja su povratnik Radomir Marojević, Dragan Kruščić, Stefan Balmazović, Marko Ljubičić I Milovan Savić.

Od mlađih igrača tu su Nikola Tomašević, Đukan Đukanović, Nemanja Perić i Stefan Vujić, koji su ponikli u Metalcu, kao i mladi centar Marko Dujković (20, 226), koji je došao iz beogradskog Superfunda.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Maljković: Igrali smo ružno, istinski loše

U prvom kolu KLS, sutra od 19 sati, Metalac igra sa Vojvodinom u Noviom Sadu, dok naredne subote dočekuje Proleter iz Zrenjanina. Na današnju promociju valjevskog prvoligaša u jednom od gradskih kafića pozvani su svi sportski novinari, koji godinama prate klub, čime je okončan jednogodišnji sukob većine novinara sa predsednikom kluba Duškom Đukanovićem.