Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević rekao je danas da je zadovoljan svime što je uradio na toj funkciji i dodao da je iz Saveza izašao kao bolji čovek.

„Želim da izrazim zahvalnost ljudima sa kojima sam sarađivao proteklih devet godina. Imao sam izuzetne saradnike u kancelariji KSS, ali i u klubovima i regionima širom Srbije. Sve što smo ostvarili u tom periodu uradili smo zajedničkim snagama, delujući kao tim. Izlazim iz KSS kao potpuniji i bolji čovek. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, a nadam se i da su svi koji su radili sa mnom naučili nešto kroz rad na brojnim projektima“, naveo je Tomašević u saopštenju.

Povezana vest:  TOP 16. EVROKUP, Sutra počinje prodaja karata za Nimburk

Tomašević je posle devet godina napustio Savez, gde je bio i potpredsednik za takmičenja.

„KSS zauzima veliko i važno mesto u mom životu i profesionalnoj karijeri i odlazak nije bio lak, ali osećam da je došao momenat da se oprobam u novim poslovnim izazovima, kao i da se posvetim porodici. Doneo sam tu odluku zadovoljan svime što sam uradio kao generalni sekretar“, naveo je on.

Povezana vest:  Zvezda preko Efesa do trećeg mesta u grupi

Tomašević je rekao da je 2011. godine prilikom dolaska, Savez imao samo tri sponzora i brojne probleme.

„Zatekli smo i dug od milion i po evra. Danas je Savez finansijski i organizaciono stabilan, podržan od čak 19 kompanija sa višegodišnjim ugovorima, KSS ostvaruje pozitivne finansijske rezultate, a sve zarad unapređenja košarke u našoj zemlji“, naveo je on.

Povezana vest:  Bodiroga: Zlato na EP? Imamo tim koji to može da ostvari

„Na sportskom planu KSS je takođe uspešan. Srbija već ima jednu ekipu koja se kvalifikovala za Olimpijske igre, uz još dve nacionalne selekcije koje imaju mogućnost da se nađu u Tokiju i to preko kvalifikacionih turnira koje organizujemo. Bila je čast i privilegija raditi u KSS“, dodao je Tomašević.

Novi generalni sekretar KSS je Zlatko Bolić.