Crveno beli potopljeni u Zagrebu

Zagreb – Crvena zvezda 81:80 (23:22, 25:20, 15:25, 18:13)

 

filip_videnov_cz1Crvena Zvezda je u Zagrebu prekinula uspešnu seriju. Ekipa iz Hrvatske je u neizvesnoj utakmici bila bolja sa 81:80 i tako su košarkaši Zagreba novom treneru Aleksandru Trifunović naneli prvi poraz u novom mandatu na klupi crveno belih. Pobedu domaćinu doneo je Damir Mulaomerović trojkom 26 sekundi pre kraja utakmice, kojom je Zagreb došao do prvog vođstva u poslednjih 18 minuta utakmice. U poslednjem napadu na utakmici igrači Crvene Zvezde nisu uspeli ni da upute šut na koš . Najbolji igrač utakmice bio je Ante Tomić, koji se sa 26 poena oprostio od dresa kluba koji ga je stvorio kao igrača. Mladi hrvatski centar karijeru će nastaviti u Realu iz Madrida. U taboru crveno belih najbolji je bio Videnov sa 16 koševa i Dragićević sa 15 dok Majk Teylor nije postigao ni jedan koš.

Povezana vest:  Besplatna škola košarke Marine Maljković nastavlja s radom

Crveno beli su krenuli u utakmicu presingom koji nije pravio mnogo problema domaćinu, a posledica povećane agresivnosti bila su 3 faula Majka Tejlora u prva 4 minuta utakmice (u drugoj četvrtini napravio i četvrti). Dok je napad Beograđana bio konfuzan.

Takva igra donela je „Mravima“ 9 poena prednosti (36:27) u 15. minutu. Ipak crveno beli uspevaju da se konsoliduju preko saradnje Bjelice i Štimca i u tim trenucima fenomenalnog Videnova (14 poena bez promašaja uz tri trojke u prvom poluvremenu). Prednost domaćinu na kraju prvog poluvremena održavao je Prkačin, svojom prepoznatljivom igrom, a Nikola Garma trojkom u poslednjem napadu postavlja konačnih plus šest za Zagreb na poluvremenu.

Povezana vest:  Mačvan: Apsolutno smo zaslužili ulazak u polufinale

Zvezda je blic krigom otvorila drugo poluvreme. Serijom od 20:3 za četiri i po minuta došli su crveno-beli do 11 poena prednosti. Domaći igrači nisu znali šta ih je snašlo. Zvezdin presing im je rasturio organizaciju napada, a na drugoj strani gosti su poentirali kako su poželeli.

Ipak, Zagreb do kraja treće četvrtine uspeva da se konsoliduje. Ponovo su se vratili Anti Tomiču u napadu, a u odbrani su zonom usporili utakmicu, zbunili crveno-bele koji su prodali nekoliko lopti za redom. To je dovelo do serije od 8:0 kojom su domaći završili četvrtinu sa podnošljivih minus 4.

U poslednjih 10 minuta obe ekipe su ušle slabo. Prvi  su se sabrali gosti i došli do 8 poena viška, iskoristivši ispucavanje Mulaomerovića van linije 6,25. Ipak, Zvezda ponovo gubi konce igre u momentima kada ima priliku da prelomi meč. Serijom izgubljenih lopti dozvaljava umornim igračima Zagreba da dođu do izjednačenja. Domaći tim su tada nosili visoki igrači Žorić i Tomić

Povezana vest:  UK KLS: Saopštenje Partizana je poziv na linč

Zagreb – Tomić 26, Mašić 0, Prkčanin 7, Babić 3, Garma 3, Dijan 2, Bašljan 0, Barać 2, Žorić 18, Šarić 0, Mulaomerović 16, Krstić 4.

Crvena zvezda – Kešelj 9, Kikanović 12, Radosavljević 0, Taylor 0, Nedović 0, Stević 9, Radivojević 11, Dragićević 15, Videnov 16, Štimac 6, Bakić 0, Bjelica 2.

 

Preostali rezultati 16. kola

FMP – Cibona 95:71

Cedevita – Zadar 75:69

Radnički – Bosna 82:69