Fenomenalna pobeda Pantera nad Cibonom

FMP – Cibona 95:71 (25:15, 25:14, 23:13, 22:29)

 

nemanja_protic_kos_fmpPanteri su „iskidali“ vukove! Nadahnuti i kolektivno orijentisani FMP deklasirao je lidera NLB lige Cibonu rezultatom 95:71 u sjajnoj atmosferi pred oko 2.000 gledalaca u Železniku. Pobedom nad Zagrepčanima Samardžiski i društvo krenuli su punim jedrima ka mirnijoj luci.

Agresivnom partijom na svakom pedlju terena „panteri“ su u prvom kvartalu potpuno zaustavili umorne košarkaše Cibone, koji su se u četvrtak uveče plasirali u Top 16 Evrolige. Milutinović i Protić punili su koš Zagrepčana, odličan je bio i kapiten Samardžiski, dok je u odbrani požrtvovanošću odskakao Branko Lazić. Otuda i ne čudi što se rezultat na semaforu mnogo češće menjao pored imena FMP-a (9:2, 16:8, 22:11). U timu Cibone jedini raspoložen za borbu bio je Amerikanac Džemont Gordon.!

Povezana vest:  Košarkaši Partizana izgubili od Fenerbahčea u prijateljskoj utakmici

U drugoj deonici domaćin je nastavio sa žestokim ritmom. Dirigentsku palicu od Protića preuzeo je Čović, a seriju trojki nastavili su Jeremić i Milutinović. Razigrao se i Radetić, tako da je FMP otišao na veliki domor sa ogromnih plus 21 (50:29).

Ista pesma i u nastavku. Granitna dobrana FMP-a primila je samo dva poena za šest i po minuta treće četvrtine, a odskakao je Branko Lazić koji se po parketu bacao kao komandos. Raspucao se i Dimić, pet minuta dočekao i Dejan Musli, pa je početkom poslednje deonice na semaforu stajalo nestvarnih 76:42. Gosti su tek u poslednjih pet minuta koliko – toliko spali sramotu sa obraza, dok su „panteri“ ispraćeni ovacijama u svlačionicu.

Povezana vest:  Skupština ABA lige: Apsolutni prioritet da nova sezona počne po utvrdjenom rasporedu

Trener FMP-a Vlade Đurović posle meča je rekao:

-Ovo je pobeda koja nam diže rejting i moral! Raduje me povratak publike u Železniku. Igrali smo na kartu Ciboninog umora. Videlo se da su gosti bili emotivno i fizički ispražnjeni posle plasmana u Top 16 Evrolige. Cibona je među najboljim defanzivnim timovima u Evropi, a mi smo im dali 95 poena. Odlično smo i šutirali i skakali, a šansu su dobili svi igrači.

Povezana vest:  Partizan se pobedom oprostio od Evrokupa

Peđa Stamenković, košarkaš FMP bio je zadovoljan posle meča i rekao:

-Bitna pobeda za nas, koja će nam pomoći da se dignemo. Nismo očekivali ovako ubedljiv trijumf, odigrali smo fantastično.

FMP – Čović 7, P. Stamenković 0, S. Stamenković 2, Lazić 12, Raduljica 2, Protić 10, Musli 9, Jeremić 14, Samardžiski 9, Radetić 9, Dimić 13, Milutinović 8.

Cibona – Gordon 29, Bogdanović 15, Troha 0, Radošević 8, Vukušić 0, Andrić 0, Bagarić 0, Zubčić 10, Princ 0, Udrih 5, Tomas 4.